Snøkaos i Odda: – Kommunen ber folk holde seg hjemme

Kaos: Det var vanskelig å ta seg frem i Odda torsdag morgen. Kommunen ber folk holde seg hjemme til veier og fortau er brøytet.

Kaos: Det var vanskelig å ta seg frem i Odda torsdag morgen. Kommunen ber folk holde seg hjemme til veier og fortau er brøytet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Store mengder snø og mye vann i vegbanen gjør brøytearbeidet i Odda svært vanskelig. Nå oppfordrer kommunen innbyggerne om å holde seg hjemme.

DEL

ODDA [HF]: Kommunen melder på sine hjemmesider at kommunen har satt kommunal kriseledelse klokken 10 torsdag.

– Folk oppfordres til å vise varsomhet ved ferdsel på veiene i området, står det.

Det vises til rasene som har gått på Rv. 13 ved Lausasteintunnelen, og på Tyssedalsvegen.

Enorme vannmengder

Folk må vurdere å holde seg hjemme inntil det kommer ut annen melding. Kommunen er i beredskap og vi prioriterer de viktige institusjonene, sier teknisk sjef i Odda kommune Anton Langeland.

Onsdag kveld dumpet det ned store mengder snø i Odda. I løpet av natten gikk nedbøren over til regn. Dette har ført til enorme vannmengder flere steder og svært tung snø.

SE BILDESERIEN:

Det er for mye vann. Det er mye snø også men det er vannet som er problemet. Derfor er det mange private områder som ikke blir prioritert. Vi må få vekk vannet først, sier Langeland som har hatt en rekke telefoner fra innbyggere om situasjonen på morgenkvisten.

Han sier at alle maskiner og folk er i arbeid.

Det har de forsåvidt vært lenge. Utfordringen er at snøen er for våt til at snøfreseren kan takle det. Dette er en typisk unntakstilstand, legger han til.

Ber folk hold seg hjemme

Han oppfordrer folk som ikke må ut å kjøre i dag, om å holde seg hjemme,

Rundt klokka 0800 gikk det også et ras ved Lausasteintunnelen noen kilometer sør for Odda sentrum.

– Rasfaren er stor og det beviser dette raset på riksveg 13. Det begynner å hope seg opp med store vannmengder flere steder. På Eide er det en dam som er så stor at der vanskelig å ta seg forbi med vanlig personbil. Den bør folk holde seg unna, sier han.

HF har allerede mottat flere meldinger om dammen, eller en lietn elv, som renner i veibanen og gjør det vanskelig å ta seg frem.

Langeland lover imidlertid at alt skal brøytes og ryddes.

At blir tatt, men her må det prioriteres.

Måtte avlyse åpen dag

I dag skulle det også ha vært åpen dag ved ambulansestasjonen i Odda. Arrangementet skulle gjennomføres samtidig med ordinær drift.  Men på grunn av høy aktivitet ved ambulansestasjonen i dag, blir arrangementet avlyst.

– Vi beklagar dette for dei som hadde planlagt å ta turen, seier seksjonsleiar for ambulanseområdet Roger Lynghamar.

Denne saken er hentet fra Hardanger Folkeblad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken