(Nettavisen): Betalingstjenesten Vipps har vært en nærmest uhørt suksess i Norge – i alle fall så lenge den ikke har ligget nede på grunn av DNBs driftsproblemer.

Det har lenge ligget i kortene at tjenesten skulle utvides langt utover vennebetaling. Enkelte bedrifter har allerede tatt det i bruk, inkludert på nett, og nå varsler DNB at det vil skje store ting:

Torsdag skal de for første gang vise frem VippsGo, som åpner opp appen for alt fra lag, foreninger, butikker og andre bedrifter.

Skal bli alt for alle

– Vi har sagt at Vipps skal endre seg fra vennebetaling til 360-graders betalingsløsning. Dette blir det første store satsingen etter at hele banknæringen ble med på Vipps, forteller kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø til Side3.

Vipps er foreløpig relativt tilbakeholdne med detaljer, men VippsGo kommer til å bli en ny del av appen som gjør det enklere å overføre penger til profesjonelle aktører - primært i mindre størrelse.

– Dette er først og fremst for mindre bedrifter, lag og foreninger - det handler mer om butikken på hjørnet. Vi gjør det veldig enkelt å legge til rette for disse, og det å legge opp til Vipps på en full takeaway-meny bør ikke ta mer enn en halvtime, sier Korsberg Dalsbø.

For større selskaper er det i utgangspunktet andre løsninger som benyttes. I forrige uke ble det startet en uttesting av Vipps på McDonald's ved hjelp av Bluetooth.

Vil gjøre bankkortet overflødig

I en pressemelding er selskapet uvanlig frempå når det gjelder hvor viktig denne tjenesten vil bli:

– I dag går folk rundt med bankkortet i en lomme festet til mobiltelefonen. Om få år kommer vi til å le av hvor meningsløst det var. Det er nesten som å ha en kuleramme festet til PC-en, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Når vi faktisk kan legge igjen lommeboken hjemme, og hvor mye Vipps har planer om å ta i provisjon for tjenesten, får vi ikke vite før lansering torsdag.