Går mot tidenes resultat i Tysvær

Rådmann Arvid S. Vallestad i Tysvær kan gni seg i hendene over resultatet av omtakserte næringseiendommer i kommunen. Arkivfoto: Einar Vestvik

Rådmann Arvid S. Vallestad i Tysvær kan gni seg i hendene over resultatet av omtakserte næringseiendommer i kommunen. Arkivfoto: Einar Vestvik Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tysvær kommune går mot tidenes beste økonomiske resultat, men Gassco og Statoil er ikke enige i måten kommunen henter inn sine skatteinntekter på.

DEL

TYSVÆR: Når økonomistatusen for 2016 behandles i formannskapet tirsdag, vil Tysvær-rådmann, Arvid S. Vallestad, legge fram et justert budsjett som viser et netto driftsresultat på 65 millioner kroner.

Tallet er nesten dobbelt så høyt som de 36,5 millionene rådmannen la opp til i sitt første utkast til budsjett.

Resultat av omtaksering

Resultatforbedringen ut over budsjett skyldes i stor grad økning i eiendomsskatten fra verk og bruk i 2016, som resultat av omtaksering.

– Men at vi nå styrer mot et så godt årsresultat skyldes også et godt og systematisk arbeid med omstilling og sparing, over lang tid og på alle nivå i organisasjonen, sier Vallestad.

Han forteller at omstillingsarbeidet er helt avgjørende for å skape nødvendig bærekraft i kommunens økonomi og ikke minst økt handlingsrom for nye investeringer.

– Det vil vi se gode resultater av i alle områder i årene som kommer, sier rådmannen.

Takstene ikke rettskraftige

Han skryter av de ansattes innsats i omstillingsprosessen.

– Ansatte og tillitsvalgte har gjort en svært god jobb og det er gjort viktige endringer i ressursbruken i alle tjenesteområder, sier Vallestad.

Både Gassco og Statoil har klaget på takseringen av sine eiendommer på Kårstø, og takstene er ikke rettskraftige enda.

Men står resultatet på 65 mill. kroner seg, kommer Tysvær kommune samlet ut med det beste resultatet noen sinne.

– Det blir det enda bedre enn i de aller beste årene på 90-tallet, da vi fikk totalt endret vår økonomiske situasjon som resultat av Kårstø-utbyggingen, sier rådmannen.

Artikkeltags