Omkom på vei hjem fra ishockeyturnering

Føreren av personbilen, en 42 år gammel mann, døde av skadene han ble påført i ulykken.

Føreren av personbilen, en 42 år gammel mann, døde av skadene han ble påført i ulykken. Foto:

Av , og
Artikkelen er over 5 år gammel

Per Espen Hovde Hansen (42) mistet livet i trafikkulykken i Tysvær søndag.

DEL

Full tilgang: H-avis+, eavis og Rix – 5 kr for 5 uker

TYSVÆR:  Det var Per Espen Hovde Hansen fra Haugesund som mistet livet etter trafikkulykken i Tysvær i går. Hovde Hansen ble 42 år gammel.

Det opplyser lensmann Racin Tjøsvoll i Tysvær til h-avis.no

LES OGSÅ: BUSSEN PRØVDE Å SVINGE UNNA

På vei hjem fra hockeyturnering

Hovde Hansen var på vei hjem fra ishockeyturnering i Stavanger da ulykken skjedde. Han hadde hovedansvaret for både U8 og U9- laget til Haugesund ishockeyklubb.

–  Dette er helt forferdelig – så trist som det kan bli. Våre tanker går til hans kone og barna, sier Trond Hartvig Martinsen som er leder i Haugesund ishockeyklubb.

Laget han var trener for skulle ha sesongavslutning i dag. Hartvig Martinsen forteller at ishallen blir åpen for å samles i sorgen i ettermiddag.

– Det er behov for å trøste hverandre, og det kommer en prest fra Rossebø menighet. Per Espen var veldig sentral i klubben. I tillegg til å være trener, spilte han selv på veteranlaget.

Han forteller at det var flere privatbiler som kjørte sammen hjem fra turneringen i Stavanger.

–   De som kjørte foran ham, fikk ikke med seg hva som skjedde. Men de som kom bak, dro umiddelbart kjensel på bilen, sier Hartvig Martinsen.

To sønner i bilen

42-åringen ble fraktet til Haugesund sjukehus med store indre blødninger etter ulykken. Søndag kveld ble tilstanden beskrevet som kritisk. Han ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus, men livet sto ikke til å redde. Med seg i bilen hadde mannen to sønner på seks og elleve år.

Seksåringen ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus i går kveld. Sjukehuset melder mandag morgen at tilstanden til gutten er alvorlig.

Hans elleve år gamle bror kom fra ulykken med moderate skader. Han får behandling ved Haugesund sjukehus.

Bussjåføren, en mann i midten av 50-årene, slapp fra ulykken med lettere skader.

Var på vei vestover

Personbilen var på vei vestover da den kolliderte med en Kystbuss på E 134, like ved Veiviser-bygget i Førresfjorden. Bussen var ikke i rute, og var tom for passasjerer.

– Vitner har forklart at personbilen kom over i feil kjørefelt, sa innsatsleder Øyvind Kjetland i politiet til h-avis.no søndag kveld.

Dette forteller også lensmann Racin Tjøsvoll mandag.

– Sammenstøtet har skjedd i kjørefeltet til bussen. Vi har foreløpig avhørt et vitne, et øyenvitne, til kollisjonen. Vi skal avhøre flere, sier Tjøsvoll til h-avis.no klokken 11.30 mandag.

Statens vegvesens ulykkesgruppe var mandag formiddag på stedet for å gjøre undersøkelser. De involverte kjøretøyene skal også undersøkes.

Bussen som var involvert ble tatt opp av grøfta i natt.

Lange køer

Det ble lange køer som følge av ulykken. Trafikken ble sperret i begge retninger, og ble omdirigert til sykkel- og gangstien forbi ulykkesstedet. Klokken kvart på ni ble E 134 åpnet for fri ferdsel.

Alle nødetater var raskt på plass. Luftambulanse fra Stavanger og redningshelikopter var begge på stedet.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK:

Artikkeltags