PARIS: - Jeg bor midt i byen. Normalt er det mye folk her på en lørdag formiddag. I dag er det helt folketomt. Folk har fått beskjed om å holde seg inne, forteller Eirik Waage Gismervik på telefonen fra Paris.

33-åringen fra Kopervik er leder for Gateway Education i Paris, der han underviser i fransk. Han har bodd i den franske hovedstaden i nærmere ti år.

Er du i Paris? Kontakt oss på [email protected] eller 52722222

Fredag kveld avsluttet han et arrangement med studentene på skolen rundt klokka 20.30. Halvannen time senere var 35-40 personer samlet på en restaurant like ved. Det var da terrorhandlingene startet.

- Vi så at personalet låste ytterdøren – noe som er helt uvanlig. Jeg sjekket telefonen og der tikket meldingene inn, sier Gismervik.

Da skjønte han at sikkerhetsmyndighetene hadde gitt folk beskjed om å holde seg innendørs.

Gismervik fikk raskt bekreftet at alle studentene – deriblant 29 nordmenn – var i sikkerhet. Selv kom han seg ikke hjemme før ved tre, halv fire-tiden om natta.

- Folk hadde fått beskjed om å holde seg der de var, og fulgte rådene. Det var ingen biler eller folk i gatene, og taxier skrudde av taklyset, forteller han.

Restauranten Gismervik spiste på, ligger bare 15 minutters gange fra området der mange ble drept av terroristene.

- Jeg bodde tidligere i dette området. Det er en plass mange går en fredagskveld eller lørdag formiddag. Det er et politisk nøytralt område, forteller karmøybuen.

Han var i Paris også i januar da redaksjonslokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo og en jødisk butikk ble angrepet av terrorister.

- Den gang skjønte vi logikken bak angrepene. Det eneste målet terroristene har hatt denne gang, er å ramme den franske og vestlige hverdagen. Det skaper uhygge, sier Gismervik.