Gå til sidens hovedinnhold

Lotteritilsynet går en ny runde med Facebook

Artikkelen er over 3 år gammel

Facebook har fjernet markedsføring av utenlandske spillselskaper, men vil ikke slette sidene til spillambassadører. Lotteritilsynet mener avgjørelsen er feil.

PENGESPILL: På tilsynets oppfordring har Facebook siden 2014 bidratt til å fjerne markedsføringen, slik at norske Facebook-brukere knapt får se bettinggiganter som Betsson, Unibet og Folkeautomaten, skriver Dagens Næringsliv.

Men da tilsynet også ville ha slettet sidene til profilerte spillambassadører, sa Facebook nei.

«Da saken ble undersøkt, kunne vi ikke se at disse sidene og personlige profilene var dedikerte til å fremme gambling», skrev Facebooks norske lobbysjef, Marianne Neraal, i en epost til tilsynet.

Lotteritilsynet mener avgjørelsen ikke er korrekt og har nok en gang tatt kontakt med Facebook i en ny epost:

«Vi vil påpeke at vi fortsatt mener at nettstedene til ambassadørene (...) inneholder ulovlig markedsføring og markedsføring av gambling selskaper uten lisens i Norge».

– Facebook har bekreftet at de vil melde tilbake innen kort tid hvordan de vurderer markedsføringen, sier seniorrådgiver Silje Sægrov Amble i Lotteritilsynet.

Listen over ambassadører er kuttet fra elleve til fire. MMA-utøver Emil Meek og artisten Petter Bjørklund Kristiansen, mest kjent som «Katastrofe», er blant dem som er i faresonen.

Kommentarer til denne saken