Faren til fetteren: – Usedvanlig positivt

Faren til Birgitte Tengs' fetter, har fått håp etter de nye DNA-svarene, skriver VG.

DEL

KARMØY: Tidligere denne uken ble det kjent at politiet har fått DNA-svar etter nye analyser.

Les også:  – Har fått DNA-svar i Birgitte-saken

Det skal blant annet være snakk om hår som ble funnet på Birgittes kropp som har blitt analysert med nye metoder.

Svært mange av hårene har vært undersøkt tidligere i den langvarige etterforskningen, men fremdeles var mange ikke analysert med tanke på DNA.

Etter at saken ble gjenopptatt i januar 2017, bestemte man seg for at nye analyser av både tidligere undersøkte hår, og andre, som ikke var undersøkt, skulle ha prioritet i arbeidet og sendes til et laboratorium i Østerrike i håp om at nye analysemetoder nå kunne gi et bedre svar.

Etter det Haugesunds Avis forstår, har dette slått til og gitt etterforskerne et nytt grunnlag for videre etterforskning i håp om å oppklare saken.

Les også: Politiet: – Vi vil bare gi nøytral og riktig informasjon

Saken fortsetter under bildet

Faren til fetteren mottok pressepris tidligere i år.

Faren til fetteren mottok pressepris tidligere i år. Foto:

– Positivt

– Det oppfatter vi som usedvanlig positivt. Hvis resultatene var negative så hadde det ikke vært grunnlag for å gå videre med etterforskningen. Det var «go» eller «ikke go» basert på resultatene, sier faren til Birgitte Tengs' fetter til VG.

Han har kjempet for at sønnen skal bli renvasket i årevis. Fetteren ble dømt for drapet, frikjent i ankesaken, og deretter dømt til å betale erstatning i en sivil rettssak.

Håpet er at Cold case-gruppen til Kripos skal finne en drapsmann.

– Hvis en person nå blir dømt for dette drapet, da kan det ikke være mulig å beholde denne sivile drapsdommen, sier fetterens far til VG.

Les også: Sjødin: – Helt fantastisk 

Vil ta tid

Påtaleansvarlig, politiinspektør Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt, ønsker ikke å utdype hva de har fått på bordet eller om det er DNA-analyser fra hår.

– Nei, men det vi ville gjøre klart i pressemeldingen er at vi ikke nødvendigvis står overfor et nært gjennombrudd i saken. Vi vil bare gi nøytral og riktig informasjon. Rapporten er skrevet på tysk, og den må vi få oversatt til norsk. Vi er der, sa Berge til Haugesunds Avis fredag.

Politiet har opplyst at de trolig ikke vil kommentere rapporten ytterligere før høsten 2019.

Artikkeltags