Julestri festhelg – politiet måtte jobbe hardt

TRAVELT: Politiet fikk ikke mye ro i løpet av natten i Haugesund.

TRAVELT: Politiet fikk ikke mye ro i løpet av natten i Haugesund. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange har hatt det mer enn festlig. Politiet har hatt det usedvanlig travelt. Uvanlig mange er bortvist.

DEL

POLITI: Like før 23.00 lørdag fikk første person påpakning av politiet om å forlate sentrum. Drøyt fire timer senere var totalt 14 personer bortvist fra Indre kai i Haugesund.

– Mye fyll og mye krangling i natt til søndag. Politipatruljene har hatt det travelt, opplyser vaktsjef Emma Audunsdottir på Haugesund politistasjon.

Det er ikke ofte det er såpass mye fyll og bråk selv til helg å være.

– Er det tillegget av mange julebordgjester som gjør seg gjeldende?

– Hva årsaken er, kan vi bare spekulere i. Men det er jo en tid på året med mye folk på fest og på utestedene, sier vaktsjef Emma Audunsdottir.

– Har politiet flere folk på jobb i slike førjulshelger?

– Vi har hatt vanlig bemanning, svarer politiets vaktsjef.

Fyll går igjen hos alle

Både kvinner og menn er blant personene som sist natt ble bortvist fra sentrum. Den yngste en jente på 17 år på grunn av dokument-forfalskning av legitimasjon, noe hun blir anmeldt for. Den eldste bortviste er en mann i 40-årene.

I 23.30-tiden ble en 18-årig beruset kvinne bortvist, like etter en mann på 19 år for dårlig oppførsel. Så gikk det slag i slag med bortvisninger i hver halvtime.

Krangling med andre gjester, med vakter og ulike former for dårlig oppførsel går igjen som årsak til bortvisningene. Felles for alle er fyll.

– De siste som ble bortvist var tre menn og en kvinne. I 03.15-tiden ble kvinnen i begynnelsen av 20-årene og mennene i 30-årsalderen bortvist for fyll og bråk på Indre kai, opplyser vaktsjefen hos politiet i Haugesund.

Spyttet og slo

Hun legger til at det er ett lyspunkt i disse sakene:

– Alle som ble bortvist fulgte ordren om å forlate stedet. Ingen av dem havnet i politiarresten, sier Emma Audunsdottir.

Det gjorde imidlertid en mann i 40-årene, som ble funnet sovende på Indre kai i 03.30-tiden.

– Han ble tatt inn for å få sove ut rusen, sier vaktsjefen.

I arresten havnet også en mann i 20-årene, som ble tatt inn etter å ha kranglet og vært i slagsmål ved et utested på Karmøy like etter midnatt. Mannen skal også ha spyttet på politiet.

– Han skal få forklare seg om oppførselen i løpet av søndagen, sier vaktsjef Audunsdottir.

Artikkeltags