Stille og rolig påske sa du? Ikke for politiet – og mange andre

STILLE FØR SJAUEN: Indre kai og distriktet ellers har ikke bare vært ro og idyll i påskehelgen.

STILLE FØR SJAUEN: Indre kai og distriktet ellers har ikke bare vært ro og idyll i påskehelgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Mye fyll og tull og bråk, er den korte oppsummeringen fra politiet.

DEL

POLITI: Søndag formiddag er det fire personer i arresten på Haugesund politistasjon. Vaktsjefen forteller at det har vært en travel påskehelg så langt.

– Mye fyll og tull og bråk. I hvert fall fra påskeaften og natt til 1. påskedag, sier Britt Jorunn Løvereide på Haugesund politistasjon.

Sør-Vest politidistrikt opplyser at det har vært en natt med i alt 33 ordensforstyrrelser fordelt over hele distriktet.

– Det har skjedd ting fortløpende. Mye festing, høy musikk flere steder og uro som fort følger med når det er mye drikking og fyll, sier vaktsjef Løvereide.

Bål og krangling

For politiet startet kveldens innholdsrike påskeaften med leirbål.

– Vi rykket ut til Avaldsnes i 21.30-tiden. På parkeringsplassen ved kirken hadde noen tent et bål. Det viste seg å være en ansamling rumenere som hadde fyrt opp. Det er ikke lov med bål der, så det måtte slukkes, opplyser vaktsjef Løvereide.

Sparket og slo i festlig lag 

Så bar det til Indre kai i Haugesund. Der måtte politiet ta hånd om en mann i slutten av førtiårene. Han oppførte seg dårlig, var frekk med både gjester og ansatte på et utested, og ble derfor bortvist av politiet.

TRAVEL PÅSKE: Vaktsjef Britt Jorunn Løvereide hos politiet i Haugesund.

TRAVEL PÅSKE: Vaktsjef Britt Jorunn Løvereide hos politiet i Haugesund. Foto:

Tre kvinner i tottene

Samtidig som politiet tok hånd om en 26-åring som slo og sparket en jevnaldrende mann i Kopervik, tok en annen patrulje hånd om en 33-åring på Indre kai i Haugesund.

– Han kranglet med dørvaktene, oppførte seg mildt sagt dårlig. Vedkommende truet også med å hoppe på sjøen, men tok til slutt til vett. Samboeren som var med ham fikk brakt 33-åringen hjem.

Tre kvinner ble også bortvist fra sentrum etter at de hadde kranglet seg imellom. En 39-åring og to tidlig i 20-årene gikk i tottene på hverandre.

– De tre kvinnene kranglet og lagde bråk. De kjente hverandre og var sammen på byen, men var åpenbart svært uenige om et eller annet. Vi fant det best å bortvise dem før det utviklet seg til noe mer, sier Løvereide.

Plaget naboer med høy musikk

I halv to-tiden ble det meldt inn bråk fra støyende fester både på Torvastad og i søre bydel i Haugesund.

– Vi rykket ut til Torvastad, men der hadde festlighetene lagt seg. I Haugesund fikk festdeltakerne pålegg om å dempe seg. 22-åringen som var ansvarlig for festen sørget for at det skjedde, for alt tyder på at uroen dempet seg, forteller vaktsjefen.

Det gjordet ikke en annen fest, i et hus i området ved Spannavegen. Der var det en 18-åring som hadde fest, med musikk og støy som plaget naboer. Etter pålegg fra politiet roet det seg, men naboene klaget igjen i 03.30-tiden.

Politiet rykket ut igjen, og fant ut at bråket skyldtes festdeltakernes noe støyende avslutning på festlighetene idet de skulle dra fra stedet.

Kranglet og ødela møbler

På Indre kai ble en 25-åring pågrepet etter mistanke om bruk av narkotika. Urinprøve bekreftet politiets mistanke, og mannen er anmeldt.

Nattens festligheter ble for politiets del avrundet med besøk i en leilighet på Bleikemyr i 05-tiden. Der hadde to unge menn tidlig i tjueårene begynt å krangle, noe som også gikk ut over møbler og inventar. Politiet fikk skilt partene og roet gemyttene.

– Alt i alt, mye bråk. Men vi ser også at vi har vært tidlig ute med forebyggende politiarbeid underveis i helgen som nok har dempet mye før det har utviklet seg til større ting, sier vaktsjef Britt Jorunn Løvereide ved Haugesund politistasjon.

Artikkeltags