Lettkledd mann i åpen båt hadde bare besøkt en kompis

Arkivfoto: Alfred Aase

Arkivfoto: Alfred Aase Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søket etter en lettkledd mann som ble observert i det han forlot moloen i Vedavågen i åpen båt tirsdag kveld, ble avsluttet uten funn.

DEL

KARMØY: Årsaken var rett og slett at mannen hadde vært på beøk hos en kompis og benyttet båt som transportmiddel over sundet. Det var mannen sjøl som kontaktet politiet klokken 00.50 natt til onsdag.

Det var ved 21.45-tiden tirsdag kveld Hovedredningssentralen på Sola satte ved i gang søk etter en mann som ble observert i det han dro ut fra moloen på Vea i en åpen plastbåt.

– Vi har veldig lite å gå på av informasjon, men har allikevel valgt å sette i gang et søk etter mannen, kunne redningsleder Børge Galta ved Hovedredningssentralen på Sola fortelle ved 23-tiden.

Politiet vet ikke hvem mannen er, men vitner har forklart at han var lettkledd og hadde på seg en hvit jakke.

Redningsselskapets «Bergen Kreds» søkte langs land fra flyplassen og sørover mot stedet der mannen sist ble sett. Samtidig søkte kystverkskipet OV «Utvær» i området nordvest for Vedavågen.

I tillegg sveipet et Sea King-helikopter over hele det aktuelle området.

–  Vi avsluttet søket ved midnatt og har ikke funnet noe. Da har vi søkt i et stort område. Hadde det vært noe, så hadde vi sett det, sier redningsleder Galta, som slår seg til ro med det.

Politiet ønsker å komme i kontakt med deg dersom du har vært ute i åpen båt ved moloen på Vea i kveld. Ring 02800

Sør-Vest politidistrikt på Twitter
Håper mannen ser dette

Operasjonsleder Norunn Byrknes ved Sør-Vest politidistrikt at politiet fikk melding fra et bekymret vitne klokken 21.46 om at en lettkledd mann i hvit jakke og uten redningsvest var observert i det han dro ut i åpen båt vestover fra moloen i Vedavågen.

– Vi håper selvfølgelig at dette bare er en som skulle en rask tur ut for å lufte seg og at han melder i fra til oss når han ser dette, sier hun.

Klokken 22.40 tirsdag kveld la hun ut følgende på politiet Twitter-konto:

«Politiet ønsker å komme i kontakt med deg dersom du har vært ute i åpen båt ved moloen på Vea i kveld. Ring 02800».

Sjekker adresser

I de drøye to timene aksjonen sto på hadde politiet mannskaper på land i Vedavågen for å forsøke å finne ut hvem mannen er og hvorfor han dro ut.

Påtroppende operasjonsleder Tore Frøyland-Jensen forteller klokken 00.10 at politiet vil arbeide utover natten med å prøve å finne ut hvem som har ført båten.

– Vi vet ikke sikkert, men mye tyder på at mannen kun har forflyttet seg et kort stykke med båten. Vi har en del adresser vi skal besøke i løpet av natten for å forsøke å få klarhet i det, sier operasjonslederen.

Artikkeltags