Nå kan du chatte med politiet på Facebook

Kaare André Ødegaard, innføringsansvarlig PTI, og Grete Winge, leder av felles enhet for kriminalitetsforebygging, gleder seg til oppstarten av nettpatruljen i dag.

Kaare André Ødegaard, innføringsansvarlig PTI, og Grete Winge, leder av felles enhet for kriminalitetsforebygging, gleder seg til oppstarten av nettpatruljen i dag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sør-Vest politidistrikt har opprettet nettpatrulje.

DEL

ROGALAND: «Fra i dag kan du chatte med politiet på Facebook», skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding onsdag morgen.

Bakgrunnen er opprettelsen av en såkalt nettpatrulje i politidistriktet. Hovedoppgavene til nettpatruljen blir å forebygge kriminalitet, hindre lovbrudd og uønskede hendelser, bygge tillit og ha dialog med borgerne, heter det.

– Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang med dette. Politiet skal være der innbyggerne er, sier Grete Winge, leder for felles enhet for kriminalitetsforebygging i Sør-Vest politidistrikt.

Rent praktisk betyr dette at du nå kan kontakte politiet gjennom Facebook Messenger.

Nødssituasjoner skal fortsatt gå via telefonen på 112, og konkrete hendelser skal, som før, meldes inn på 02800.

– Etter hvert ønsker vi å være til stede ved ulike arrangementer, for eksempel slik det ble gjort av Agder-politiet tidligere i år under Palmesus-festivalen i Kristiansand, hvor politiet tok i bruk Snapchat for å kommunisere med festivaldeltakerne, sier Winge.

I første omgang vil politiet være tilgjengelig på Facebook på dagtid i ukedagene.

Artikkeltags