Politiet: – Tottenham-fansen gikk vel tidlig hjem

Ordensmakten melder om mye folk på byen natt til søndag. Dette var stort sett festglade fotballsupportere, men med noen unntak.

DEL

HAUGESUND: Søndag morgen kan vaktsjef Dan Magne Gaard ved Haugesund politistasjon fortelle at nattens politipatruljer har hatt litt å gjøre på.

– Ja, det har vært litt «livat» på byen, og til tider travelt, sier han, og tar oss med på en verbal reise gjennom nattens hendelser.

Klokka 01.20 ble en full mann i slutten av 20-årene lagt i håndjern av vakter ved et utested på Stord. Politiet valgte å ta med seg mannen.

– På vei inn til arresten sparker og ødelegger han ei dør på politibilen, og kommer med ukvemsord mot politiet. Han anmeldes for skadeverk, forulemping av offentlig tjenestemann og ordensforstyrrelse, sier Gaard.

Amper stemning

20 minutter senere klarte heller ikke en mann i 30-årene å oppføre seg. Han befant seg på et utested i Haugesund, og var - ikke overraskende - full.

– Vaktene meldte om amper stemning. Da politiet kom til stedet, klarte han ikke å oppføre seg. Han ble tatt med til arresten, og anmeldes for ordensforstyrrelse og forulemping etter å ha kommet med ukvemsord, sier vaktsjefen.

Parallelt med denne hendelsen, fikk også politiet på Karmøy litt å gjøre på. En mann i midten av 20-årene, som tidligere på kvelden var blitt bortvist fra et utested i Kopervik, hadde kommet tilbake for å lage kvalm.

– Vi prøvde først å bortvise ham, men det var nytteløst. Så da ble det arresten i stedet, og han anmeldes for ikke å etterkomme politiets pålegg, sier Gaard.

Festglade fotballsupportere

Utover dette fikk en mann i midten av 30-årene gratis overnatting i arresten som følge av at han ikke klarte å ta vare på seg selv.

– I tillegg har det vært mange fotballsupportere ute og kost seg. Dette var stort sett festglade mennesker, sier Gaard.

– Altså Liverpool-tilhengere?

– Mulig, det. Tottenham-fansen gikk vel gjerne tidlig hjem.

Artikkeltags