Giske fritas fra vervet som nestleder i Arbeiderpartiet

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nestleder Trond Giske er fritatt for nestledervervet inntil videre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nestleder Trond Giske er fritatt for nestledervervet inntil videre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at Trond Giske fritas som nestleder i i Ap på ubestemt tid.

DEL

OSLO: Grunnen som oppgis er den vanskelige situasjonen i partiet.

Sentralstyret i Arbeiderpartiet møtes tirsdag for å diskutere situasjonen knyttet til varsler mot nestleder Trond Giske. Kvelden før opplyser partiet at Giske midlertidig trekker seg fra nestledervervet.

– I lys av den krevende situasjonen partiet står i og sakens karakter er Giske og jeg enige om at han fritas fra vervet som nestleder på ubestemt tid, sier Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre i en pressemelding mandag kveld.

Giske har vært sykmeldt siden 22. desember, dagen etter han beklaget sin oppførsel i Dagsrevyen.

Giske erkjente da at han har oppført seg upassende og ubehagelig. Han beklaget også at enkeltmennesker har opplevd ham som upassende eller ubehagelig.

– Jeg beklager at jeg har opptrådt på en måte som enkeltmennesker har opplevd som upassende eller ubehagelig. Det må jeg ta på min kappe. Det er min skyld. Det er jeg veldig lei meg for, sa Giske.

Overfor NTB har han avvist at han har utsatt noen for seksuell trakassering.

Artikkeltags