Gå til sidens hovedinnhold

Polle- og Bollestad blir komitéledere, Halleland til energi- og miljø

Artikkelen er over 3 år gammel

Olaug Bollestad og Geir Pollestad - og Roy Steffensen - skal lede hver sin komité på Stortinget.

POLITIKK: Olaug Bollestad (KrF) blir leder for helse- og omsorgskomiteen, der Sveinung Stensland er fraksjonsleder for Høyre.

Geir Pollestad fra Sp fortsetter som leder for næringskomiteen.

De to -ollestadene fra Jæren blir dermed to av Rogalands komitéledere på Stortinget. Tidligere meldte Ap at Hadia Tajik skulle være leder for arbeids- og sosialkomiteen, men denne har man nå forhandlet bort til Frp, meldte Dagbladet fredag.

Fremskrittspartiet får også komitélederen i utdanningskomiteen, som Ap-nestleder Trond Giske hadde i forrige periode. Fredag ettermiddag ble det klart at også dette blir en rogalending: Roy Steffensen.

Talsmann Halleland

Stortingsdebutant Terje Halleland (Frp) fra Vindafjord går rett inn som fraksjonsleder for Frp i energi- og miljøkomiteen.

– Det var den komiteen jeg hadde spilt inn og ønsket meg, sier Halleland. Han har en viss kjennskap spesielt til energi-delen av sektoren, men legger ikke skjul på at har mye å sette seg inn i i fagfeltet.

– Det gleder jeg meg til.

Som fraksjonsleder blir Halleland Frps talsmann i spørsmål om energi og miljø. Han blir også kontaktperson opp mot departementene.

– Er det energi eller miljø du brenner mest for?

– Jeg skal ikke legge skjul på at energi er det jeg har vært mest opptatt av, men det er også viktig å ha med miljøsiden for å se konsekvensene av det vi holder på med, svarer Halleland.

– Enkelte i ditt parti avviser at det er menneskeskapte klimaendringer. Hva er ditt syn på den debatten?

– Jeg mener debatten til dels er en avsporing. Jeg tror klimaendringer kan være menneskeskapte, så er spørsmålet mer hvor store deler av endringene som skyldes menneskene, sier Halleland.

Simonsen til arbeids- og sosialkomiteen

Frp har tre valgte fra Rogaland. Sistemann, Atle Simonsen, skal være i arbeids- og sosialkomiteen.

Fordelingen av komitéledere gjøres opp gjennom forhandlinger mellom partiledelsen i de respektive partiene.

Høyre tar lederskapet i finanskomiteen, samt i transport- og kommunikasjonskomiteen og familie- og kulturkomiteen de neste fire årene, ifølge avisen.

Den øvrige fordelingen av komitéledere blir slik:

Arbeiderpartiet får lederskap i justiskomiteen. Dette vervet går til Lene Vågslid. Anniken Huitfeldt blir komitéleder i utenriks- og forsvarskomiteen, og kontroll- og konstitusjonskomiteen skal ledes av Aps Dag Terje Andersen. Senterpartiet beholder som nevnt ledervervet i næringskomiteen, SV får ledervervet i kommunalkomiteen med Karin Andersen. Venstre får lederen i energi- og miljøkomiteen, mens KrF altså får Olaug Bollestad inn som komitéleder i helse- og omsorgskomiteen.

Kommentarer til denne saken