Hareide: KrF vil i regjering for å kjempe for distriktene

Trondheim  20170427.
KrFs landsmøte 2017. Partileder Knut Arild Hareide taler.

Trondheim 20170427. KrFs landsmøte 2017. Partileder Knut Arild Hareide taler. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

KrF-leder Knut Arild Hareide er lei av å reparere distriktsfiendtlige og sentraliserende forslag fra regjeringen. Derfor vil han i regjering selv. 

DEL

POLITIKK: – Vi har brukt ufattelig mye krefter på å hindre slike skadelige utslag. Og selvsagt har vi ikke klart å ordne opp i alt. Men KrF har større ambisjoner for distriktene enn å bedrive skadebegrensning, sier Hareide i sin tale til landsmøtet.

Han peker på gode rammevilkår for næringsutvikling, en inntekt for bøndene som de kan leve av og god infrastruktur. Han trekker også fram kommuneøkonomi, helsetilbud og skoler der folk bor som viktig distriktspolitikk.

– Urbanisering preger vår tid. Det gjelder også Norge, uavhengig av hvilken farge regjeringen har. Derfor er det behov for å tenke nytt og mer ambisiøst om arbeidsplasser i det offentlige. Ved alle nye etableringer av statlige arbeidsplasser, skal annen lokalisering vurderes, sier Hareide.

KrF-lederen mener partiet har reddet Distrikts-Norge fra mange dårlige forslag fra regjeringen.

– Vi sa nei til tvangssammenslåing av kommuner, til nedleggelse av skattekontor, til nytt inntektssystem. Vi sa nei til ny organisering av nettselskapene. Og vi har sagt et klart nei til nedleggelse av lokalsykehusene i Volda, Odda, Narvik og Flekkefjord, sier Hareide.

– KrF vil ha et levende landbruk over hele landet. Det er en bærebjelke i distriktspolitikken, sa Hareide til langvarig applaus fra salen.

– Vi vil ha en politikk som satser på landbruket, derfor vil vi inn i regjering, fortsatte Hareide.

Artikkeltags