Frustrasjon over vannscootere ved feriedestinasjoner

Frps Bård Hoksrud er blant dem som har kjempet for oppmykning i regelverket for vannscootere. Han forstår at politiet må slå ned på regelbrudd, men mener regelverket ikke er riktig. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix.

Frps Bård Hoksrud er blant dem som har kjempet for oppmykning i regelverket for vannscootere. Han forstår at politiet må slå ned på regelbrudd, men mener regelverket ikke er riktig. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Til høsten vil regjeringen foreslå oppmykninger i reglene for vannscootere. Enn så lenge får politiet flere klager og anmeldelser på brudd på dagens lovverk.

DEL

ARENDAL: Dagbladet har kontaktet politiet i de store ferie- og skjærgårdskommunene i Norge. Alle melder tilbake om anmeldelser og klager i forbindelse med bruk av vannscooter denne sommeren.

– Vi har fått flere klager på vannscootere som kjører fort i trange farvann og klager på støy, forteller lensmann i Arendal Jan Sverre Krogstad.

Han opplever at veldig få overholder dagens lovverk.

– Ingen kjører i fem knop. Folk må skjerpe seg. De må følge reglene, sier han.

En av dem som har frontet kampanjen for å myke opp i vannscooterforskriften er Frp-politiker Bård Hoksrud.

Han står fast ved at vannscootere må få holde samme fart som småbåter.

– Jeg forstår at politiet må slå ned på regelbrudd, men regelverket i dag for vannscootere er ikke riktig, sier vannscooter-entusiasten.

Regjeringen tar sikte på å sende ut et høringsforslag om opphevelse av vannscooterforskriften over sommeren. Dermed kan det bli mulig å kjøre fortere og flere steder med farkostene.

Artikkeltags