Vil ha mer til brannsikring

Opptatt av brannsikring: Bente Thorsen (Frp) forteller at hennes parti i sitt alternative statsbudsjett vil øke potten til brannsikring av kirkebygg med 120 millioner kroner. 
 Arkivfoto: Harald Nordbakken

Opptatt av brannsikring: Bente Thorsen (Frp) forteller at hennes parti i sitt alternative statsbudsjett vil øke potten til brannsikring av kirkebygg med 120 millioner kroner. Arkivfoto: Harald Nordbakken

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Jeg er fornøyd med at jeg har fått partiet med på en viktig satsing på kirken, sier stortingsrepresentant Bente Thorsen.

DEL

POLITIKK: Mens politikerne i hjemkommunen leter etter penger til gjenoppbygging av kirken i Kopervik, har Frp-representanten i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen jobbet for mer penger til brannsikring i partiets alternative statsbudsjett.

Del på Facebook

Resultatet er blitt 120 mill. ekstra til brannsikring og en milliard kroner i rentefrie lån til oppgradering/brannsikring av kirkebygg.

– Kirken betyr mye for folk, det så vi ikke minst i forbindelse med bearbeidelse av sorgen og sjokket etter 22. juli. Kirkebyggene er en viktig del av vår historie, kulturarv og identitet, sier hun.

Fjerne bompengene

Thorsen er også fornøyd med at Frp er så tydelig i sitt alternative statsbudsjett i spørsmålet om bompenger.

Samtidig som partiet går inn for å opprette et veifond på 300 milliarder kroner til investeringer, vil Frp slette bompengeselskapenes gjeld allerede ved den såkalte nysalderingen på slutten av året, slik at bommene kan fjernes fra 1. januar.

Frp har også plukket ut noen strekninger der det bør bygges sammenhengende motorvei, inkludert E 39 mellom Kristiansand og Stavanger og E 134 over Haukeli.

Mer til politi

Frp har lagt inn 350 millioner til nye politistillinger i sitt budsjettalternativ.

– Jeg forutsetter at Haugaland og Sunnhordland politidistrikt får sin rettmessige del av dette, sier Bente Thorsen.

Hun kan også fortelle at partiet har lagt inn en merknad der Frp ber om fortgang i bygging av nytt fengsel på Haugalandet.

I budsjettforslaget ligger det også inne to millioner til Haugesund Toppidrettsgymnas.

Artikkeltags