Tilskuddsordningen for sjøfolk utvides

DEL

SJØFART: Den norske tilskuddsordningen for sjøfolk kan utvides med rundt 80 millioner kroner i året fram til 2026 etter at EØS-tilsynet ESA har gitt grønt lys.

Tilskuddsordningen innebærer at redere får tilbakebetalt skatt og arbeidsgiveravgift for EØS-sjøfolk på norskregistrerte skip. På denne måten håper norske myndigheter å gjøre det mer attraktivt å ansette sjøfolk fra Norge eller andre EØS-land i en sektor med hard internasjonal konkurranse.

ESA godkjente ordningen for en tiårsperiode i april 2016. Dagens utvidelse gjelder for skip i utenriksfart som er registrert i det norske NIS-registeret. Redere som tidligere har fått tilbakebetalt 26 prosent av skatt og arbeidsgiveravgiften for sjøfolk på slike skip, kan nå kreve full refusjon, opplyser EFTAs overvåkningsorgan (EFTA Surveillance Authority) i en pressemelding.

– Det er positivt at ESA har godkjent den politikken regjeringen har tilrettelagt for norske sjøfolk de siste årene. Hos oss lokalt kan det særlig få betydning for Knutsen OAS Shipping med rederiets LNG-tankere og bøyelastere, sier leder av Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland, Sverre Meling jr.

Artikkeltags