– Vi har tapt første runde. Nå må vi finne ut hvordan vi skal vinne den neste.

Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn ønsker en samlet vestlandsregion.

Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn ønsker en samlet vestlandsregion. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arne-Christian Mohn ønsker en samlet vestlandsregion. Etter besøk av to fylkesordførere, er konklusjonen at «vi trenger å møtes flere ganger».

DEL

POLITIKK: Det ble en hektisk dag for Haugesund-ordføreren og fylkesordførerne Solveig Ege Tengesdal og Anne Gine Hestetun fra henholdsvis Rogaland og Hordaland fylkeskommuner tirsdag.

Bedriftsbesøk ble det både hos Aibel i Haugesund og Hydro på Karmøy, før det bar videre til møte i Karmøy rådhus sammen med ordfører Jarle Nilsen. På agendaen sto den mye omdiskuterte vestlandsregionen som Hordaland og Sogn og Fjordane har blitt enige om å danne.

Fylkestinget i Rogaland har sagt nei til å bli med. Et vedtak Mohn og flere andre politikere på Haugalandet er uenige i.

– Vi har tapt første runde. Det gjorde vi etter vedtaket i fylkestinget i 2016. Nå må vi finne ut hvordan vi skal greie å vinne den neste, sier Mohn til Haugesunds Avis.

Bystyret i Haugesund har tidligere vedtatt å se på kommunens deltakelse i en vestlandsregion uten Rogaland.

Det var med dette som bakteppe at firkløveren satte seg ned til et par timer med prat i Karmøy rådhus tirsdag. Noe vedtak ble det ikke - det var heller ikke meningen. Mohn mener likevel at møtet var nyttig.

– Vi hadde en god dialog. Vi gikk gjennom status og så på hvordan vi ligger an. Nå er vi vel der at vi ser at vi trenger å møtes flere ganger. Jeg tror alle partene syntes det var greit å lufte tankene, sier han.

Når neste møte blir, eller hva som blir innholdet, er foreløpig uvisst.

Artikkeltags