Egil Houeland får kulturpris

Egil Houeland omtales som Mr. Radio himself av Karmøy kommune.

Egil Houeland omtales som Mr. Radio himself av Karmøy kommune. Foto:

Radiovert Egil Houeland får Karmøy kommunes kulturpris for 2018.

DEL

KARMØY: Houeland i Radio102 omtales av Karmøy kommune som «Mr. Radio himself», og får kommunens kulturpris for 2018.

I begrunnelsen står det at han har fått tak i artister, både utenlandske og nasjonale, som enda ikke har blitt oppdaget av den kommersielle delen av musikkbransjen.

«Han har snurret låtene deres, promotert dem og gjort dem store på Haugalandet. Egil Houeland har hatt stor betydning  for den lokale musikkrepresentasjonen i distriktet. Det at artister og band har hatt en arena for å promotere musikken sin gjennom eteren, for å nå ut til både gamle- og nye lyttere, har vært unikt i distriktet vårt», står det i begrunnelsen.

Kommunen deler samtidig ut kulturstipend til bratsj-spiller Florian Ten Napen, sjonglør og sirkusartist Markus Aarøy Vikse og fløytespiller Kristin Hjellset.

Her er begrunnelsen for de tre:

FLORIAN MATHIAS TEN NAPEL

18 år, fra Torvastad, spiller bratsj

Formål: Er interessert i barokkmusikk. Trenger en barokkbue. Ønsker å reise til Sveits på kurs. Går på Barrat-Due en gang i mnd.

Vita: Skeisvang vgs, er i år Statoil-talent ved Stavanger symfoniorkester.

MARKUS AARØY VIKSE

27 år, fra Åkrehamn, nysirkus

Formål: kurs og masterclasser innen nysirkus og sjonglering. Reise på sjongleringsfestival i Brighton og ta kurs der. I tillegg utstyr til å lage en produksjon. Ønsker å utdanne seg innen utøvende sirkus og scenekunst i utlandet. Sikter mot bachelorstudier i nysirkus i Rotterdam.

Vita: elev ved Karmøy kulturskole siden 2009 i Nysirkus. Han spiller og gitar, bass, synger i flere band. Sjonglerer kjegler, baller, diablo, akrobatikk og flammer.

3. KRISTIN HJELLSET

Født 1998, fra Norheim, fløytist

Formål: reise for å delta for masterclasser og fløytefestivaler. Ta timer i Oslo.

Vita: Går andre året i en bachelorgrad i utøvende fløyte ved UiS. Multimusiker – i tillegg til fløyte og sang behersker hun baryton, obo, klaver og kirkeorgel. Har dirigert Tensingkoret Nytt Liv i Norheim og et skolekorps-

Artikkeltags