Gå til sidens hovedinnhold

Schøyen fikk journalistenes pressepris

Artikkelen er over 3 år gammel

Haugesund Journalistlag ga årets pressepris går til avgått sjef for Haugesund Teater, Erik Schøyen. Han fikk prisen under åpningen av HJ's årlig journalistfaglige konferanse, Vinterkonferansen fredag kveld på Park Inn Haugesund Airport Hotel på Avaldsnes.

KARMØY: Personen som får Haugesund Journalistlags pressepris skal, for å fylle kravene for tildelingen, «ha markert seg på en positiv måte, gitt media mye stoff og vært lett tilgjengelig for kommentarer.»

Dette er begrunnelsen:

«Vinneren i år har nettopp vist vilje og oppfinnsomhet for at media skulle ha mest mulig informasjon og kunnskap i forkant av møtet med institusjonen han ledet fra 2015–2017. Nettopp i hans bransje er det viktig med tilrettelegging i forkant av intervjuer og reportasjer og ikke minst å legge til rette for å gi fotografene gode arbeidsforhold. Ikke sjelden kom det eposter med ideer og forslag til ulike vinklinger i forkant av redaksjonenes morgenmøter. Denne forståelsen av hvordan media arbeider, har også gjort prisvinneren lett tilgjengelig for kommentarer.

Prisvinneren var også i en periode skribent/spaltist i Haugesunds Avis og avslørte med dette bevissthet om at han kunne bruke media til å skape utvida oppmerksomhet og forståelse for den viktige, regionale kulturinstitusjonen han ledet.

Og ikke minst utfordret han både media og den enkelte journalist da han forlot stillingen sin før kontraktens utløp uten at noen i journalistkorpset greide å finne ut hva som var årsaken til det plutselige bruddet med Haugesund teater.»

Kommentarer til denne saken