DAN OLSEN. Bosted: Haugesund. Yrke: Salgsdirektør i Haugesunds Avis. Aktuell: Er en av arrangørene bak Byfest1.

Helgen 16–18. juni blir den aller første Byfest1 arrangert i Haugesund. Det blir konserter på Rådhusplassen og på Indre kai. For de minste blir det barnetivoli og aktiviteter i Smedasundet. Det er sentrale aktører fra Haugesund kommune, Inventum-gruppen, Haugesund Sparebank, Leig Det AS, Radio 102 og Haugesunds Avis som står bak det hele. Med nasjonale artister som Sondre Justad, Highasakite og Janove Ottesen klare, er Dan Olsen fra Haugesunds Avis klar for å skape en festival Haugesund ikke har sett maken til.

LES OGSÅ: Henter landets største artister til Byfest1

Hvordan fikk du ideen?

– Den kom fra et ønske om å lage en skikkelig fest for byen. Samtidig har avisen en rolle å fylle når det gjelder å skape tilhørighet, bolyst og gode aktiviteter for befolkningen.

Hvorfor var det viktig for deg å få dette til?

– Det er viktig å være en initiativtaker til gode opplevelser. Jeg har en rolle å fylle som kreatør for nettopp slike ting. Så når vi i Haugesunds Avis klarer å få det til, enten selv eller med gode samarbeidspartnere, er det bare positivt.

Hvordan var det å få de andre aktørene engasjert?

– Heldigvis veldig lett. Mange av samarbeidspartnerne er drevne i å arrangere større events, og alle var positive til tanken.

Det kommer flere artister etter hvert, hvor stort vil dette bli?

– Det blir veldig stort. Jeg vil påstå at det i hvert fall blir stort i en regional sammenheng. Flere av samarbeidspartnerne arrangerer både konserter, festivaler og andre ting langs hele kysten. De bekrefter at med de artistene vi skal ha, og med det omfanget hele konseptet har, er det en stor festival også i nasjonal sammenheng.

Tror du at det vil komme publikum fra hele landet?

– Det er slett ikke umulig. Vi har primært tenkt på Haugalandet, men vi tar imot alle. Med den bredden og artistene vi har, vil jeg tro at det er interessant for hele aksen mellom Stavanger og Bergen. Men jeg tror også at hver enkelt artist har tilhengere som kommer fra hele landet.

Har Haugesund sett noe lignende tidligere?

– Haugesund hadde noe tidligere, før min tid, kalt Rockfest. Byfest1 er et mye bredere tilbud og vi har lagt oss på et nivå hvor vi skal kunne nå alle aldersgrupper. Konsertene har et høyt nivå, det kommer nasjonalt og internasjonalt anerkjente artister, men det vil også være andre ting som skaper bredde.

Hvilken musikk liker du selv?

– Line-upen det ligger an til har jeg ingen problemer å gå på konsert med, for å si det slik. Jeg har ingen desiderte favorittband, som de fleste andre avhenger det av stemning, sted, tid og anledning. Musikk har alltid vært en lidenskap, og det kommer til å bli helt magisk å få det live på Rådhusplassen.

Hvilken rolle har du i Byfest1?

– Fram til den begynner handler det om å få ting på plass. Det er utrolig mye arbeid å arrangere dette, mye mer enn det man tror når den første gode ideen kommer. Vi som avis- og mediehus vil ha hovedansvar for markedsføring og promotering, både i egne kanaler, på sosiale medier og over alt, egentlig. Så der vil hovedfokuset mitt ligge den neste tiden. Jeg sitter sammen med de andre i styrings- gruppen, og tror at byrdene og gledene vil bli likt fordelt.

Er det noe viktig leseren bør vite om Byfest1?

– Jeg vil understreke at slik Byfest1 framstår i dag, er ikke slik den kommer til å se ut i juni. Det vil da være flere artister, og andre ting som ligger under paraplyen til Byfest1. Dette vil bli promotert utover våren, og det er derfor viktig å følge med på våre kanaler. Det er viktig å sikre seg billetter tidlig, fordi vi tror arrangementet vil fenge. Er du smart, kjøper du et festivalpass til en hyggelig pris på et tidlig tidspunkt.