KOR: Kammerkoret Bocca dro i land seieren i den store Franz Schubert- korkonkurransen i Wien lørdag.

Konkurransen er den 30. i rekken og foregikk i Wiener Konzerthaus.

I oktober i fjor tok koret to sølv i Trondheim. Men lørdag ble det altså gull i Wien.

LES OGSÅ: Sølvdiplom til Bocca

Kor fra Filippinene, Sør-Afrika, Irland, Belgia, Østerrike, Russland, Finland, Ungard, Danmark og Sverige deltok også i konkurransen i Wien denne uken.

14 sangere

– Med 14 sangere var vi det minste koret i hele konkurransen, sier Buch Romme, som hadde med seg fem basser, to tenorer, tre alter og fire sopraner.

Koret deltok i to klasser. I klassen for kammerkor ble det konkurrert mot to andre kor og Bocca fikk andreplassen. I sakralklassen, i sterk konkurranse for sju andre kor gikk haugesunderne helt til topps.

– Med seier i sakralklassen var vi automatisk kvalifisert for hovedfinalen der alle klassevinnerne møttes. Der møtte vi også sju andre kor. Vi gikk på som siste kor og var egentlig helt uforberedet på at vi kunne vinne hele konkurransen, sier dirigenten.

Hun tror det var det norske repetoaret med folketoner som trollbandt publikum og jury.

Med seieren følger en pengepremie på 2.000 Euro.

Strålende solist

– Jeg må få lov til å trekke frem vår solist, Helga Gunnes. Hun var helt strålende, sier Buch Romme.

Kammerkoret Bocca har bare eksistert i seks år og har tidligere vært med i konkurranser i Bergen, Venezia og Trondheim.

Koret er egentlig litt større enn 14 sangere. Dirigenten forteller at det satt seks sangere hjemme som hun gjerne skulle hatt med.

– Men, det er helt utrolig at vi klarte det allikevel, sier hun.

Noen av sangerne er utdannet sangere, ellers består koret av rutinerte korsangere og et par elever fra musikklinjen ved Skeisvang videregående skole der Buch Romme jobber som sanglærer.

På sine Facebook-sider oppsummerer koret lørdagen slik:

"For en dag... Som de fleste har fått med seg, var dette en dag av de sjeldne. Her er slik det foregikk: Avgang fra hotellet etter frokost. Fin utendørs fysisk oppvarming på gresset i Stadtpark, deretter litt øving inne i Konzerthaus. Konkurransen i Sakral-klasse gikk meget bra og vi fikk anledning til å høre korene som kom etter oss. Da vi skulle spise lunsj, kom telefonen med beskjed om at vi var blant de 8 deltakerne i Grand Prix-Finalen - HURRA!! Spising og deretter konsentrert øving. Vi sang som siste kor i finalen, og var overveldet over nivået på de andre korene. På premieutdelingen var vi relativt sikre på en klasseseier (som var en forutsetning for å synge i finalen), men å vinne Grand Prix og hele konkurransen var HELT UVENTET. Ikke desto mindre overveldende og kjekt, og da vi fikk hele koret opp på scenen og sang "No vi eg a te Jondalen og fri" tok salen og publikum helt av. Blomster, 2000 Euro, fotos og gratulasjoner!!! Etter felles avslutningsmiddag og buss hjem var det heller ikke helt feil å ende på pub sammen med de herlige mennene fra det irske mannskoret (med et helt utrolig allsangrepertoar) og Bærum kammerkor."