Tangen får skryt i Danmark

Satset: Han ga ut krim på eget forlag - og det tok ikke lang tid før oppturene begynte å komme. Nå meldes det om ny krim fra Geir Tangen i mai. Foto: Truls Horvei

Satset: Han ga ut krim på eget forlag - og det tok ikke lang tid før oppturene begynte å komme. Nå meldes det om ny krim fra Geir Tangen i mai. Foto: Truls Horvei Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Den norske forfatteren Geir Tangen har solgt debutboken sin, krimboka "Maestro", til 15 land.

DEL

HAUGESUND: Estland var først ut til å slippe boka utaskjærs på nyåret, og her klatret den på kort tid opp til en femteplass på en liste over mest solgte krimbøker i 2017.

I skrivende stund gjør dessuten krimromanen sine hoser grønne i Danmark, etter utgivelse i dansk språkdrakt tidligere denne måneden. Her klatret "Maestro" etter kort tid helt opp på andreplassen på listen over bestselgende ebøker og nedlastbare lydbøker.

Også anmelderne har vært begeistret, og Litteratursiden.dk skriver blant annet at "Maestroen fører bokens hovedpersoner og lesere mesterlig igjennom en labyrint av spenning og mord".

"Maestro" skal nå nærmest utkomme i Polen og Finland 15. februar, mens det er Tsjekkia og Slovakia sin tur 3. april.

I mars deltar forfatteren under Krimfestivalen i Oslo, før han tar turen til Krimimessen i Horsens i Danmark første helgen i april.

Tangens andre bok i trilogien om Viljar og Lotte, "Hjerteknuser", utkommer her hjemme i regi av Gyldendal i mai.

Artikkeltags