HAUGESUND: Sett av helgen 16.–18. juni. Den aller første Byfest1 arrangeres da i Haugesund med konserter på Rådhusplassen og på Indre kai. Det blir også barnetivoli og aktiviteter i Smedasundet i regi av Ravnafloke.

Sentrale aktører fra Haugesunds Avis, Haugesund kultur og festivalutvikling KF (KUF), Inventum-gruppen, Haugesund Sparebank, Leig Det AS og Radio 102 har gått sammen om å få til Byfest1.

– Vi vil lage en folkefest for alle. Haugesunds Avis tok initiativet, og vi i Inventum ser at dette er noe Haugesund har behov for, sier daglig leder Bjørn Gerry Viksund.

Han har tidligere vært med å få til RockFest sammen med Kultur- og festivalutvikling i Haugesund kommune.

Kultursjef Eilif Fjon står klar med Rådhusplassen og personalressurser.

Store navn

– Konsertene på Rådhusplassen blir fredag og lørdag, sier Fjon.

Vi vil lage en folkefest for alle.

Bjørn Gerry Viksund, Inventum

 

Så langt er flere publikumsvennlige artister klare:

Highasakite, Janove Ottesen (Kaizers Orchestra) og Sondre Justad er booket inn til Byfest1.

Artistnavn som hver og en er hovedattraksjoner på landets ledende musikkfestivaler.

– Og vi skal supplere med flere, store nasjonale navn, sier Viksund.

«Early bird»-priser

Salget av festivalpass starter onsdag i neste uke (1. februar).

– Det gjelder om å være tidlig ute og kjøpe festivalpass til «early bird»-priser, sier salgsdirektør Dan Olsen i Haugesunds Avis.

Olsen luftet ideen om Byfest 1 allerede i 2015.

– Det er viktig for oss i Haugesunds Avis å bidra til at hele regionens befolkning har noe å glede seg til og over. Byfest 1 blir en arena for alle, og avisen kunne aldri gjort dette alene, sier Dan Olsen.

Viksund liker at mange går sammen om Byfest 1.

Det er viktig å bidra til glede.

Dan Olsen, Haugesunds Avis

 

Årlig festival

– Det er en svær jobb og mye arbeid. Og det er himla gøy at det er et bredt samarbeid rundt dette, og vi er avhengige av gode krefter for å kunne få det til på en profesjonell måte. Ingen av oss skal ta ut noen eventuell fortjeneste, sier Bjørn Gerry Viksund.

– Et overskudd videreføres til neste års festival, mens et underskudd blir minimalt for hver enkelt, sier Nils Arne Fjeldkårstad. Han sto i sin tid bak Oktoberrock i Kopervik og eier Leig Det AS og har ansvar for scenene under Byfest 1.

På Rådhusplassen blir kapasiteten mellom 4.-5.000 mennesker.

– Dette er helgen før skoleslutt og folk er hjemme. Vi håper på masse folk i alle aldersgrupper, sier Tom Erik Anfinsen i Festiviteten.