Kulturbudsjett økes med 4,9 milliarder

Oslo 2019828. 
Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) og de andre partilederne i regjeringen møter pressen før starten av høstkonferansen for statsbudsjettet for 2020. Pressekonferansen finner sted ved statsministerens kontor i Oslo onsdag morgen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 2019828. Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) og de andre partilederne i regjeringen møter pressen før starten av høstkonferansen for statsbudsjettet for 2020. Pressekonferansen finner sted ved statsministerens kontor i Oslo onsdag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Kulturbudsjettet øker med 4,9 milliarder fra 2019 i statsbudsjettet for 2020.

DEL

STATSBUDSJETT: Kulturbudsjettet foreslås å øke med 4,9 milliarder i 2020. 19,9 milliarder kroner skal over statsbudsjettet gå til kulturlivet. Kulturminister Trine Skei Grande (V) kaller det en "kraftig økning" i en pressemelding der hun skriver at kulturbudsjettets størrelse viser en ambisjon om et løft for kulturlivet i hele Norge.

Hovedsatsningen vil være på bygging og modernisering av kulturbygg i hele landet - regjeringen foreslår 291 millioner kroner i tilskudd til investeringer i kulturbygg - til ti nye prosjekt for nasjonale kulturbygg i 2020.

Haugesunds Avis kommer tilbake med hva kulturbudsjettet har å si for det lokale kulturlivet.
Artikkeltags