Gå til sidens hovedinnhold

Vi presenterer bloggere fra Haugalandet

Artikkelen er over 10 år gammel

BLOGG: I en ny artikkelserie her på h-avis.no, tar vi sikte på å presentere populære bloggere fra Haugalandet.

Cirka en gang i uka presenterer vi en ny blogger. Tips oss gjerne om en lokal blogger som du synes vi bør sette ekstra fokus på.

I tillegg til å besøke noen utvalgte bloggere, vil vi også lage en meny på forsiden hvor vi vil samle så mange bloggere som mulig – og linke til deres blogger.

Også der er vi takknemlige for tips.

Begynte som en slags dagbok

For seks-sju år siden begynte Bente Marie Friis Hausken så smått å skrive om og vise fram bilder av hun hadde sydd eller strikket.

Kort tid etter – da huset til familien på Elvegård i Haugesund skulle pusses opp – startet mor i huset å dokumentere prosessen.

– I starten gjorde jeg bare dette for min egen del. Var ikke bevisst på at det var noen mottakere. Jeg har aldri fått til å skrive dagbok. Kall det gjerne min form for dagbokskriving, vel å merke uten mine innerste tanker, påpeker Friis Hausken.

7.000 unike brukere i måneden

Mens bloggen de første årene var og føltes som hennes "hemmelige liv", er den i dag blitt nær sagt allemannseie.

I dag blir nemlig bloggen til firebarnsmoren besøkt av rundt 7.000 unike brukere hver måned.

Hun kaller bloggen sin for "De små tingene i livet", og den er også blitt kåret til "årets mammablogg" på nettstedet Foreldreportalen.

– Jeg er innom mange forskjellige temaer. Bøker, reiser, turtips, matoppskrifter, interiør, barn, hobbyer. Ja alt som opptar meg.

Ikke privat

Friis Hausken, som både er mor og lærer for tenåringer, tenker nøye gjennom hva hun legger ut på sin blogg.

– Jeg har en regel om at ting jeg kan fortelle til foreldrene på fotballtreningen eller korøvelsen til barna kan publiseres. Blir det mer privat enn det, holder jeg det privat, forklarer hun.

– Hva sier familien din om bloggingen din?

– Vår eldste datter er 14 år og blogger selv. Om sminke, klær og lignende. Må innrømme at jeg følger med og det hender at jeg ber henne om å fjerne ting. Mannen sier ingenting om at jeg bruker litt tid på dette. Faktisk bruker han bloggen min når han skal lage mat. Jeg legger jo ut matoppskrifter som er basert på hva som passer vår familie.

Lar seg ikke kjøpe

Med 7.000 unike brukere i måneden, er det ikke fritt for at kommersielle aktører ønsker at nettopp deres produkt skal bli omtalt.

– Jeg skriver om produkter jeg liker, og hvis du søker på utvalgte ord på for eksempel google, kommer siden min ganske høyt opp. Derfor blir jeg kontaktet av aktører som ønsker at jeg skal skrive om deres produkt?

– Lar du deg kjøpe?

– Nei, jeg ønsker å skrive om ting jeg selv oppdager og kan stå inne for. Jeg vil være min egen redaktør. Jeg blogger ikke for å tjene penger.

Tips oss om flere bloggere

Vi tar mål av oss å presentere en ny, lokal blogger hver uke. Kjenner du til en blogg som fortjener å bli omtalt litt ekstra på h-avis. no?

Da kan du send oss en e-post til nett@h-avis.no

I tillegg til å besøke noen utvalgte bloggere, vil vi også lage en meny på forsiden hvor vi vil samle så mange bloggere som mulig – og linke til deres blogger.

Også der er vi takknemlige for tips.

Kommentarer til denne saken