Tidal: Ingen økonomiske fordeler av å manipulere lyttertall

Strømmetjenesten Tidal på en TV-skjerm.

Strømmetjenesten Tidal på en TV-skjerm. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tidal nekter for å ha manipulert lyttertall, og sier verken de eller artistene ville tjent på det økonomisk dersom påstandene om datamanipulering var sanne.

DEL

MUSIKKSTRØMMING: Det heter det i en oppdatering fra Tidal i kjølvannet av oppslaget i Dagens Næringsliv om at strømmetjenesten skal ha manipulert avspillinger, noe som ifølge avisen førte til at royaltyutbetalinger ble skjevt fordelt.

– Artiklene i Dagens Næringsliv har vist en manglende forståelse for hvordan royaltybetalinger blir håndtert. Påstandene ville ikke gitt økonomisk mening for verken Tidal eller artistene. Verken Tidal eller de spesifikke artistene ville fått økonomiske fordeler hvis påstandene var sanne, heter det i uttalelsen.

Videre gjentar de at de bestrider påstandene om manipulasjon av lyttertall.

Tidligere i mai ble det også kjent at Tidal hadde engasjert et tredjeparts cybersikkerhetsfirma for å undersøke det de betegner som et «potensielt datainnbrudd» i forbindelse med innhentingen av materialet DN-saken var basert på.

I uttalelsen fra Tidal fredag heter det at firmaet skal «undersøke alle sider» ved det angivelige datainnbruddet, og at firmaet også skal ta for seg påstandene om manipulasjon av data.

– Når gjennomgangen er gjennomført, vil vi dele våre funn slik at våre artister, fans og partnere vil få svar på hva som faktisk har skjedd. Vi ber om at offentligheten ikke konkluderer i denne saken før undersøkelsene er gjennomført, skriver Tidal.

De påpeker også at de ikke har mottatt harddisken som hele historien til Dagens Næringsliv ifølge dem er basert på.

– På nåværende tidspunkt kan vi derfor ikke si noe om harddisken faktisk kom fra oss eller hva som skjedde med dataene etter det potensielle datainnbruddet, heter det.

Artikkeltags