Lørdagsjazz i byen - og Vestlandsfanden på bygda

HØVLERIET:  Svein Olav Herstad spiller i Organ Jam som har konsert både på Høvleriet og på Stord lørdag.

HØVLERIET: Svein Olav Herstad spiller i Organ Jam som har konsert både på Høvleriet og på Stord lørdag. Foto:

Kulturlivet begynner å våkne igjen. Svein Olav Herstad og Organ Jam er klar for Høvleriet, mens Vestlandsfanden dra på bygda i Etne.

DEL

FILMPREMIERER

«GLASS»: M. Night Shyamalan bringer sammen fortellingene fra to av sine suksessfilmer «Unbreakable» (2000) og «Split» (2016) i denne helt nye tegneserie- inspirerte thrilleren «Glass». Bruce Willis returnerer fra «Unbreakable» i rollen som David Dunn, vi møter også igjen Samuel L. Jackson, kjent i rollen som Elijah Price og under pseudonymet Mr. Glass. Aldersgrense 15 år.

«SECOND ACT»: Second Act er en komedie i stil med «Working Girl» og «Maid in Manhattan». Jennifer Lopez spiller Maya, en 40 år gammel kvinne som frustreres over urealiserte drømmer. Det vil si; helt til hun får en mulighet til å bevise til Madison Avenue at de som har gått livets skole er like mye verdt som dem med utdannelse. Og at det aldri er for sent med en ny sjanse. Romantisk komedie tillatt for alle.

«SHOPLIFTERS»: Som tittelen antyder skildrer «Shoplifters» en familie som stjeler dagligvarer for å få mat på bordet. En dag bestemmer de seg for å ta til seg en liten jente på seks-sju år som ikke blir tatt godt vare på av sine egne foreldre. En varm skildring av en familie utenom det vanlige som har mange hemmeligheter.

«SMAKEN AV TOSCANA»: I filmen møter vi Arturo. Han er en av Toscana og Italias mest anerkjente kjøkkensjefer. På grunn av sitt eksplosive temperament havnet han i trøbbel og fikk derfor et kort opphold bak murene. Han får tilbud om å komme ut tidligere på prøve mot at han gjør samfunnstjeneste.

KONSERTER

STAVANGER SYMFONIORKESTER

Tysvær, fredag: Stavanger Symfoniorkester gjester Tysværtunet kulturhus med regions-konserten, «Stemmen og Jupiter», med musikk av blant annet Schubert og Mozart. Simon Gaudenz er dirigent. Solist er Johannes Held (baryton).

POLITIET Stord, lørdag: Politiet er et coverband bestående av en erfaren gjeng musikere fra Stord som spiller låter av Police og Sting. Det skjer på Arena i Leirvik.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund/Stord, lørdag: Svein Olav Herstad kommer med bandet Organ Jam på Høvleriet. Med kombinasjonen baryton / tenor og alt/ sopran, får bandet en spennende, særegen og utradisjonell sound. Hammond B3-orgelet med fotbass gjør at lydbildet blir rått og kraftfullt. Musikken kan variere fra rolige, lange strekk, til rå og swingende bop. Bandet spiller også på Stord Jazzklubb på Grand Hotell lørdag kveld.

MATTI RØSSLAND

Stord, lørdag: Matti Røssland kommer til Olsen & Jensens viseklubb på Osvald pub, og byr på dagkonsert. Dette er vise-klubbens konsert nr. 101. Røssland kommer til Stord med en rekke hits i baklommen: «Stjålen båt», «Tøffe tider» og «Lyseblå hagestolar» for å nevne noen, og nye radiotravere som «Ingen av oss» og «Herlige».

MOON PEDRO & THE GOLDFISH

Odda, lørdag: Moonpedro, alias forfatter og musiker Pedro Carmona-Alvarez, har gått løs på Beatles sitt dobbeltalbum «White Album». Han har laget en leken og eksperimentell versjon av albumet og gitt den tittelen «The Beatles Revisited». På Iris Scene lørdag.

NYTTÅRSKONSERT STORD

Stord, lørdag: Den tradisjonelle Nyttårskonserten i Stord kulturhus finner sted lørdag i regi av Stord musikklag. Bjørn Arve Lunde får tildelt kulturprisen. Det blir også andre pristildelinger. På programmet står blant annet musikk av Elton John, sigøynermusikk og tradisjonsrike marsjer.

VESTLANDSFANDEN

Etne, lørdag: Vestlandsfanden har jubileumsshow på Old River Saloon lørdag. Reidar Brendeland styrer som vanlig bandet. Saloonen feirer samtidig jubileet for oppstarten for 20 år siden.

VESTLANDSFANDEN:  Klar for Saloonen og jubileumsshow lørdag.

VESTLANDSFANDEN: Klar for Saloonen og jubileumsshow lørdag.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Haugesund Billedgalleri viser utstillingene til Kjetil Aschim (sal 1) og Kay Arne Kirkebø (sal 2). Achim er metallkunstner, mens Kirkebø er tegner. Hans utstilling består av detaljrike tegninger av intrikat arkitektur og tilsynelatende uendelige bylandskap. Utstillingene i Billedgalleriet står til 10. februar.

TYSVÆR KUNSTLAG

Tysvær, lørdag: Tysvær kunstlag holder medlems- utstilling i galleriet i Tysværtunet. Utstillingsperiode er 19. januar til 14. februar.

MARKEDET
Haugesund, fre-lør: Torbjørn Ståle Asphaug stiller ut malerier og trykk på Markedet.

TEATER

HAUGESUND TEATER – «REVEN OG GRISUNGEN»

Haugesund, fre-søn: Nok en gang kaster duoen Ida Frisch og Martin Osvold seg over det varme og lattervekkende universet til Bjørn F. Rørvik. Der finner vi de to karakterene Reven og Grisungen. Nå står «Vaffelfisken» for tur. Dette er en sprø og morsom historie om vennskap og fiskelykke, forestillingen spilles i Intimscenen i Festiviteten fra fredag til søndag, og neste helg. Premieren var onsdag.

arrangementer

HAMMARQUIZ

Tysvær, fredag: Hammarquizen er den sosiale spørrekonkurransen med varierte spørsmål for deg som kan litt om alt eller mye om lite. Det skjer i Verkstaden selskapslokale i Tysvær.

HØYTLESNINGSDAG

Vindafjord, lørdag: Vindafjord biblioteket feirer starten på Bokåret 2019 med høytlesing for store og små gjennom fire timer, med korte økter der god litteratur blir lest opp av bibliotekets eget personale.

LOPPEMARKED LIONS CLUB HAUGESUND EDDA

Haugesund, lørdag: Lions Edda har loppemarked i Haraldsgata 90 lørdag formiddag.

LITAUISK FILM

Tysvær, lørdag: Tysvær kino viser «Tarp musu mergaiciu», Litauisk film med litauisk tale.

Artikkeltags