HAUGESUND: De nye kanalene Radio Vinyl og Norsk Pop, har Bauer Media i ryggen.

– Tilbudet til lytterne blir bedre med DAB. Der man bare har plass til fem rikskanaler på FM-nettet, er det plass til 30 på DAB. Radio Vinyl skal spille den beste musikken fra 50, 60 og 70-tallet. Norsk Pop vier seg til norsk musikk, sier kanalsjef Arne Sandvik.
De sikter seg inn mot entusiastene.

– Det velter jo over med forskjellige kanaler nå, og det finnes mange forskjellige profiler. Radio Vinyl har satt målgruppen til de over 40 år, men jeg er overrasket over hvor mange tilbakemeldinger vi får fra unge som aldri har hørt sangene tidligere, sier Sandvik.

Sørvaag på laget

– Norsk Pop er for dem med hjerte for norsk musikk. Kanalen er ikke for de yngste, men for unge voksne og voksne mennesker, forteller Sandvik.

Med to nye fisker i havet av radiokanaler, kan bare tiden vise om det vil gå godt.

– Vi har valgt å lansere oss bare på DAB. Nå gjenstår det bare å se i hvor stor grad radio blir viktig i menneskers liv framover, sier Sandvik.

Norsk Pop har fått Hanne Sørvaag, som har familie i Skudeneshavn, med på laget. Sandvik mener at det er utrolig at hun ikke har vært på radioen tidligere, ettersom hun er den fødte programlederen med sin varme og sjarm. Hun skal være programleder for «Hannes Helg».

– Det er veldig kjekt å være med. Jeg koser meg når jeg introduserer og oppdager norske låter med lytteren. Jeg lukker meg litt fra verden når jeg sitter der og ser for meg hvem som hører på, sier Hanne Sørvaag.

– I tillegg til å spille av musikk skal jeg prate om ting jeg er opptatt av. Hva som gjør en god låt, hvordan man kan fange en følelse og historier og egne erfaringer, legger hun til.

Les også: Hanne him te tysvær

Kanalsjef mot nye tider

Sandvik har jobbet med radio helt siden han som 19-åring ble tatt inn under Sigmund Hansens vinger i Radio 102. Senere har det blitt Radio Haugaland, NRK Rogaland, P4, TVNorge, Dagsnytt og Radio Norge.

– Det er veldig gøy å jobbe som kanalsjef. Men jeg får mindre tid ute med mikrofonen og snakke med folk, slik jeg gjorde i Haugesund. Det kommer jeg til å savne, forteller Sandvik.

Slukkingen av FM-nettet er alt i gang. Den 11. januar ble senderne i Nordland skrudd av. For Haugesund slokker FM-nettet 21. juni. NRKs kanaler tas bort først.

Radio 102 kommer forøvrig til å sende på FM-nettet i minst 5 år til, antageligvis enda lengre. Det skal også de aller fleste lokalradioer i hele landet gjøre.