OSLO: Den nyeste klagen kommer fra en anonym lokalradiostasjon som hevder at utbyggingen av DAB-radio i norske veitunneler er ulovlig statsstøtte, skriver Klassekampen.

Fra før er det kjent at Norsk Lokalradioforbund og et anonymt kringkastingsselskap har levert inn hver sin klage til ESA, som er Det europeiske frihandelforbundets vaktbikkje. Lokalradioene kjemper mot slukkingen av FM-nettet, som de frykter vil føre til at de taper kampen om lytterne.

Ifølge den anonyme radiostasjonen vil Statens vegvesen bruke anslagsvis 1,1 milliarder kroner på å bygge ut DAB-nettet i 320 tunneler. "Det framstår som om de har som politikk å skape et forvrengt kringkastingsmarked, ved å diskriminere mellom ulike teknologier og kringkastingsselskaper", skriver anklageren.

ESA har i et brev til næringsminister Monica Mæland (H) bedt regjeringen kommentere de nye anklagene, ifølge Klassekampen.

Sjefingeniør Dag Vidar Torget i Vegdirektoratet påpeker at det ikke er Statens vegvesen, men Stortinget, som har bestemt at FM-båndet skal slukkes fra neste år. Han tilbakeviser også påstanden om at Vegvesenet har investert nærmere 1,1 milliarder kroner i DAB-utbygging.