– Dommerne er ikke problemet i norsk fotball

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norske dommere blir beskyldt for å holde skandaløst dårlig nivå, etter flere kontroversielle feil i Eliteserien de siste ukene. Haugesunder Svein Oddvar Moen fikk selv så ørene flagra da Rosenborg fikk et mål feilaktig annullert i toppkampen mot Brann, lar kjeften prelle av.

DEL

RADIO 102: – Det målet skulle vært godkjent men assistentdommeren vurderte dessverre feil der og da. Vi har hatt for mange enkeltsituasjoner i det siste og det har ikke vært godt nok. Det er ikke så ille som enkelte vil ha det til. Jeg har dømt på toppnivå i Norge i 16 år nå, og det er ikke noe annerledes enn tidligere år. Summerer vi opp enkeltsituasjoner i november, er jeg sikker på vi lander på beina, sier Moen.

Han liker at det koker rundt fotballen, og mener akkurat det samme gjelder spisser som bommer på åpent mål eller keepere som gjør tabber.

– Nå blåser det rundt dommere, andre ganger blåser det rundt spillere. Det er ikke dommerne som er problemet i norsk fotball. Da må en se på flere ting.

HØR RADIOINNSLAGET HER

Ingen VM-tur

VM i Russland nærmer seg, men går uten Moen og teamet som var med i VM i Brasil for fire år siden. Nåløyet er rett og slett uhyre trangt når en til daglig dømmer i en liten liga som den norske.

– Vi var «pre-selecta» til VM i Russland, men som dommer i en liten nasjon som Norge så skal det uhyre lite til å bli vraket. Det må vi bare erkjenne og leve med. Vi var aktuelle som VAR-dommere, men i siste liten ble det bestemt at kun dommere fra ligaer som praktiserer VAR i hjemlandet fikk bli med til Russland, sier Moen.

Selv er han positivt til videodømming i Norge, og mener vi bør begynne å teste det nå for å være klar om to år, men han advarer de som måtte tro at VAR vil løse alle problemer.

– Jeg er positiv til videodømming, men de som tror at fotballen blir feilfri med VAR må tro om igjen. Feilfritt kommer det aldri til å bli.

Det kan for øvrig legges til at Moen og hans team ikke har noen planer om å trappe ned dømmingen. Neste lørdag dømmer de kampen mellom Sverige og Peru i Göteborg, generalprøven før VM. For lagene, vel å merke.

Artikkeltags