SOLA: Meldingen om at den britiske tråleren tok inn vann kom klokken 18.31 fredag kveld.

Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) er det seks personene fortsatt om bord, og det jobbes med å få sikret dem.

Ved 20-tiden kom de første redningsressursene fram til havaristen.

Klokken 24 - fire timer senere var situasjonen såpass under kontroll at havaristen kunne ta følge med KV «Andenes» mot Norge, mens Sea King-helikopteret fra 330-skvadronen på Sola også kunne returnere til base.

– Vann pumpet ut. Situasjonen under kontroll, melder HRS Sør-Norge på Twitter ved midnatt.

Fikk pumper om bord

Klokken 20.30 var KV «Andenes» ved den britiske tråleren og jobbet sammen med et Search and Rescue (SAR)-helikopter fra Oseberg med å få over ekstra pumper.

SAR-helikopteret lyktes ved 20.45-tiden å få en pumpe om bord.

– Vi har i tillegg et Sea King-helikopter fra Sola som bidrar med ekstra vannpumper. Tråleren trenger vår hjelp på grunn av de røffe værforholdene i området nå, sier redningsleder Cecilie Øversveen ved HRS til NTB.

Årsaken til at tråleren tar inn vann, er ikke kjent.

– Har stabilisert seg

Klokken 21.50 melder HRS at KV «Andenes» har flyttet deler av sitt eget mannskap over i havaristen. De har med seg pumpeutstyr. Samtidig er også Sea King-helikopteret fra Sola framme.

– SAR-helikopteret fra Oseberg returnerer til plattform, skriver HRS på Twitter.

– Vi har fått melding om at Kystvakten har fått mannskaper med pumper om bord i tråleren, der mannskapet på seks personer fortsatt befinner seg. Vanninntaket har stabilisert seg, og det er derfor ikke noen forverring av situasjonen om bord, sa redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB i 22-tiden fredag.

Like før klokken 23 ville Sea King-helikopteret forsøke å sette om bord to ekstra pumper.

En time senere var altså faren over og den kunne sette kurs for Norge sammen med kystvakten.

Tråleren befant seg i nærheten av Jotun-feltet i Nordsjøen da situasjonen oppsto.