Bransjeekspert om Thomas Cook-konkurs: – Det kan bli kaos

Vings digitale innsjekksystem på Gardermoen. Over 9.000 nordmenn og 34.460 personer fra hele Norden er på reise med selskaper som er eid av Thomas Cook. Mandag er alle reiser innstilt.

Vings digitale innsjekksystem på Gardermoen. Over 9.000 nordmenn og 34.460 personer fra hele Norden er på reise med selskaper som er eid av Thomas Cook. Mandag er alle reiser innstilt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En svensk flybransjeekspert advarer mot kaos på de store flyplassene i Europa etter at reiseselskapet Thomas Cook gikk konkurs natt til mandag.

DEL

REISESELSKAPKONKURSEN: Ving Norge er datterselskap av Thomas Cook. Det norske selskapet har i dag opplyst at de jobber iherdig med å finne en løsning for selskapet, og for de 9.000 nordmennene som for tiden er på reise med Ving.

Flybransjeekspert Jan Ohlsson advarer mot å gi kundene falske forhåpninger, skriver svenske Aftonbladet.

– Thomas Cook leaser store deler av sine fly. Ettersom eierne ikke får betalt, kommer de til å hente hjem flyene sine så raskt de kan. Mange reisende vil bli rammet av dette – det kan bli kaos på de store flyplassene i Europa, sier han til avisa.

Mandag formiddag var det flere krisemøter i Ving Norge. Selskapet inviterte først til en pressekonferanse klokka 12, men pressekonferansen ble utsatt ble kort tid etter.

Ifølge nyhetsbyrået AP er rundt 50.000 Thomas Cook-kunder strandet i Hellas, opptil 30.000 står fast på Kanariøyene i Spania, mens 21.000 er på ferietur i Tyrkia og 15.000 på Kypros.

Totalt er 34.460 personer fra hele Norden på reise med selskaper eid av Thomas Cook.

Ving skriver på sine nettsider at de i løpet av mandagen forventer å ha mer informasjon om hva som skjer videre og understreker at alle pakkereiser som er bestilt av Ving, er sikret av reisegarantifondet.

Artikkeltags