Wara vil avvikle offentlig støtte til muslimske trossamfunn

IMOT STØTTE TIL MUSLIMSKE TROSSAMFUNN: Justisminister Tor Mikkel Wara i samtale om innvandring under Arendaluka onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

IMOT STØTTE TIL MUSLIMSKE TROSSAMFUNN: Justisminister Tor Mikkel Wara i samtale om innvandring under Arendaluka onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp) sier han ønsker å avvikle all offentlig støtte til muslimske trossamfunn.

DEL

NTB: Justisministeren ble intervjuet av ABC Nyheter etter onsdagens innvandringsdebatt under Arendalsuka. Der svarte Wara et klart « ja» på spørsmål om han er imot støtte overhodet til muslimske trossamfunn.

– Partiet er også imot støtte til muslimske trossamfunn. Men støtte er noe som gis av hvert enkelt kommunestyre, sier Wara.

Han mener dette ikke er diskriminering på religiøst grunnlag.

– Det handler om tradisjon og om integrering. Tradisjonen har vært at vi ikke ønsker å gi støtte til organisasjoner som hindrer integrering i det norske samfunnet.

SV-leder Audun Lysbakken reagerer sterkt på utspillene fra Wara og mener det er diskriminerende.

– Da er man inne på ren islamofobi og diskriminering av muslimer. Jeg er overrasket om det er regjeringens politikk, og Wara er jo her som justisminister, sier Lysbakken.

Artikkeltags