Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge

Av

Domino's Pizza, som eier ti Dolly Dimples-restauranter og 47 Domino's-restauranter i Norge, ønsker å trekke seg ut av landet etter skuffende resultater.

DEL

NÆRINGSLIV: Det kommer fram i kjedens kvartalsrapport torsdag morgen, melder E24.

Konklusjonen kommer etter å en ekstern gransking av markedene der kjeden er til stede internasjonalt – Norge, Island, Sveits og Sverige.

– Vi har konkludert med at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sier Domino’s toppsjef i Vest-Europa, David Wild, ifølge E24.

I rapporten kommer det ikke fram hvordan pizzakjeden vil kvitte seg med den norske driften. Domino’s Pizza Group, som i dag er franchisetaker her til lands, understreker at planen er å finne en ny franchisetaker som kan drive restaurantene videre under Domino’s-merket.

Målt i norske kroner gikk salget i Norge i tredje kvartal tilbake med 0,3 prosent. På grunn av nyåpninger hadde imidlertid Domino's-restaurantene, ekskludert Dolly Dimples-restaurantene, en vekst på 6,3 prosent. Det sammenlignbare salget for Domino's-restaurantene, også her ekskludert Dolly Dimple’s, endte med et fall i salgsinntektene på 16,5 prosent.

Domino's Pizza Group er ledende på verdens pizzamarked og leverer ifølge sine hjemmesider i gjennomsnitt tre millioner pizzaer globalt hver dag. Selskapet etablerte seg i Norge for rundt seks år siden, og overtok i 2017 Dolly Dimple's-restaurantene.

Også Peppes Pizza var interessert i å overta Dolly Dimple's i Norge, men Konkurransetilsynet mente oppkjøpet ville ført til at konkurransen innenfor restaurant- og take-away-markedet i Norge ble vesentlig begrenset.

Artikkeltags