Leteaksjonen fortsetter: – Alle vil hjelpe til

ALLE VIL HJELPE: Kjell Frode Lie i Bokn Røde Kors leder leteaksjonen.

ALLE VIL HJELPE: Kjell Frode Lie i Bokn Røde Kors leder leteaksjonen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Leteforholdene på Bokn har forbedret seg mye. 17 båter er på vannet.

DEL

BOKN: Nytt søk etter savnede Kurt Jøsang startet klokken 9.30 i mandag. Det blir organisert båt- og strandsøk med base hos Svein Ove Alvestad. Søket holder fram til det blir mørkt.

Arvid Jøsang (51) omkom og hans bror Kurt (47) er savnet etter at båten deres «Jøsenbuen» fikk trøbbel i uværet lørdag morgen.

Kjell Frode Lie i Bokn Røde Kors sier mandag at det er 17 båter på vannet, og at frivillige saumfarer terrenget langs sjøen.

– Alle har lyst til å hjelpe. Telefonen min ringer i ett. I dag er aksjonen koordinert av kommunen og Røde Kors, og vi fortsetter på arbeidet som er gjort av Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) og nødetatene i helgen, sier han.

Saken fortsetter under bildet

SØKER: Det tas i bruk undervannskikkert og kameraer i søket mandag.

SØKER: Det tas i bruk undervannskikkert og kameraer i søket mandag. Foto:

Tøffe forhold

Leteforholdene har bedret seg mye siden lørdag, da mannskapene gikk i tørrdrakter og måtte binde seg fast med tau under søket.

– Spesielt lørdag var det veldig hardt og tøffe forhold. Det var en grunn til at det kun var brannvesenet som ble sendt ut. Utover kvelden ble verre, og vi måtte trekke oss tilbake, sier Lie.

Søndag hadde været bedret seg noe, og da var både frivillige og fem Røde Kors-båter i sving. De frivillige har likevel ikke blitt inkludert i leteaksjonen før mandag.

Saken fortsetter under bildet

KOORDINERER: Røde Kors og kommunen registrerer frivillige som vil hjelpe til i søket.

KOORDINERER: Røde Kors og kommunen registrerer frivillige som vil hjelpe til i søket. Foto:

– Det er ikke for å være vanskelige, men vi er nødt til å tenke sikkerhet. I dag er forholdene gode, og vi sender de frivillige i alle retninger, og koordinerer hvor de søker. Da blir det effektivt, og vi loggfører alt for å ha oversikt over hvor det er søkt og så videre, sier Lie.

Saken fortsetter under bildet

STORT SØK: Totalt er det 17 båter som deltar i søket mandag.

STORT SØK: Totalt er det 17 båter som deltar i søket mandag. Foto:

Undervannskamera

Fire av de 17 båtene som leter, er utstyrt med undervannskamera, og flere andre båter har fått undervannskikkert utdelt for å lete under vann etter den savnede.

Hver båt har fått utdelt områder, men det er et utfordrende arbeid.

– Det brukes en del tid på hvert område, og vi forventer ingenting annet enn at de som er ute gjør en grundig jobb, og tar den tiden de trenger på hver plass. Det er et møysommelig arbeid, sier Lie.

Saken fortsetter under bildet

Foto:

Har håp

Det er flatt hav og lite vind ved Bokn mandag. Letemannskapene planlegger derfor å bruke tiden så godt de kan.

Lie vil ikke si noe om sannsynligheten for at den savnede blir funnet.

– Det blir spekulasjon, men håpet vårt er å finne ham med tanke på pårørende, og samfunnet her, slik at de får satt et punktum. Vi gjør alt vi kan, og skal finkjemme området, sier han.

Artikkeltags