Tilstand fortsatt alvorlig for jente (15) etter skiulykke i Røldal

SKISENTER: Det var utenfor løypene i Røldal skisenter den 15 årige jenta ble skadd lørdag.

SKISENTER: Det var utenfor løypene i Røldal skisenter den 15 årige jenta ble skadd lørdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En 15 år gammel jente fra Stord kjørte ut i et myrområdet på ski i Røldal. Nødetatene jobbet med pasienten i ambulanse på stedet, men skal fortsatt ha vært bevisstløs da hun ble hentet med luftambulanse.

DEL

ODDA: Haukeland universitetssykehus melder søndag formiddag at tilstanden til den 15 år gamle jenta fortsatt er å betenge som alvorlig.

Søndag formiddag er Vest politidistrikt varsomme med å gi opplysninger om saken, og operasjonsleder ønsker foreløpig ikke å oppgi hvilken hjemkommune jenta kommer fra. Bortsett fra at det skal være i området som dekkes av Sør-Vest politidistrikt.

Siden ulykken skjedde i Røldal, er det Vest politidistrikt som etterforsker saken. Det gjøres ifølge operasjonsleder flere undersøkelser av hendelsen fra mandag av.

Sunnhordland skriver søndag at jenta er hjemmehørende på Stord.

– Rant ut av løypa

Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.11 lørdag ettermiddag.

Ulykken skjedde i nærheten av Røldal skisenter. Både luftambulanse, brannvesenet og politi rykket ut. Det viste seg at det var en jente på 15 år som ble skadd. Politiet betegner ulykken som alvorlig.

– Jenta ble observert av andre skiløpere som satt i heisen. De så henne kjøre ut av løypa og ut i ei elv og under et snølokk, sier operasjonsleder Eivind Hellesund ved Vest politidistrikt til BA.

Skiløperne i heisen skal så ha varslet skipatruljen som varslet nødetatene.

– Helsepersonell jobbet med henne i en ambulanse på stedet. Jenta er bevisstløs og fløyet til Haukeland universitetssykehus, sier operasjonslederen.

– Det er ikke ei elv og jeg vil heller ikke kalle det en bekk, men et myrlignende våtområde som ligger utenfor en av nedfartene, opplyser daglig leder for Røldal Skisenter, Oddvar Bratteteig til Hardanger Folkeblad.

Ifølge Bratteteig skal jenta ha blitt tildekket av snø. Hun måtte graves ut før luftambulansen hentet henne.

Han håper det går bra med den unge jenta. Hun skal ha vært i anlegget sammen med familien, men skal ha kjørt alene da ulykka inntraff.

Politiet skriver i en pressemelding at hun kom til skade i et «snødekt bekkefar».

– Det er for tidlig å konkludere med hvorfor ulykken har skjedd, sier Eivind Hellesund til NTB.

– Burde vært sikret

Et vitne Haugesunds Avis har snakket med, uttaler at han synes området burde vært sikret i forkant.

– Jeg var ikke vitne til selve ulykken, men hadde lagt merke til at det er usikkert område som ligger tett på løypene, sier haugesunderen, som ikke ønsker å stå fram med navn.

Han var i bakken med egne barn da ulykken skjedde og mener området burde vært sikret og merket bedre.

– Jeg tenkte at det før eller senere ville skje noe der. Her burde det vært sikkerhetsnett og skilt som varslet. Hvem som helst kunne rent der, så nær løypene, sier han.

Tips Oss
SMS: AVISÅ til 2005 Telefon: 52 72 22 22 tips@h-avis.no

Artikkeltags