Hybride hurtigbåter til og fra Røvær

RØVÆR: I 2019 kan du reise til og fra Røvær med hybride hurtigbåter. Arkivfoto: Grethe Nygaard

RØVÆR: I 2019 kan du reise til og fra Røvær med hybride hurtigbåter. Arkivfoto: Grethe Nygaard Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 2019 blir Røvær det første stedet i landet med hybride hurtigbåter i ordinær rutetrafikk. Det opplyser Kolumbus i en pressemelding.

DEL

TRAFIKK: Norled har vunnet anbudet om å trafikkere strekningen Haugesund–Røvær–Feøy. Fra 2019 er det også muligheter å bestille anløp på Vibrandsøy, melder Kolumbus i en pressemelding.

– De nye hurtigbåtene vil bruke både strøm og diesel som drivstoff, og vi vil se en betydelig reduksjon i utslippene, forteller Odd Harald Aksland, administrerende direktør i Kolumbus.

Selskapet opplyser at de nye båtene vil ha en hybrid løsning som nesten halverer dieselforbruket. Når båtene nærmer seg land, vil de i hovedsak benytte elektrisk drift.

– Kolumbus har et mål om å gjøre alle våre transportmidler fossilfrie innen 2024, og da må vi gjøre en jobb både på land og på sjøen. Dette er et viktig skritt i riktig retning, sier Aksland.

Det kommer til å bli samme ruteproduksjon som Røverfjord AS utfører i dag. Kolumbus opplyser at alle ansatte på dagens hurtigbåter vil få tilbud om å bli med over på de nye båtene.

Fartøyene som skal inn i ruten vil ha en kapasitet på 85 personer.

Artikkeltags