Ungdom skal lære mer om rus i trafikken

Rundt én av fire dødsulykker i trafikken skyldes rus, og ungdom er en stor risikogruppene. Nå kommer et eget gratis undervisningsopplegg i et forsøk på å motvirke flere rusrelaterte trafikkulykker blant ungdom. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix

Rundt én av fire dødsulykker i trafikken skyldes rus, og ungdom er en stor risikogruppene. Nå kommer et eget gratis undervisningsopplegg i et forsøk på å motvirke flere rusrelaterte trafikkulykker blant ungdom. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Rundt én av fire dødsulykker i trafikken skyldes rus, og ungdom er en stor risikogruppene. Onsdag ble et nytt undervisningsopplegg for ungdom lansert.

DEL

TRAFIKK: Undervisningsopplegget er gratis og spesielt tenkt for unge som skal ta lappen. Det kan brukes i undervisningen både hos kjøreskoler og hos ungdomsskoler som har trafikk som valgfag. Kurset er lagt opp som et e-læringskurs og inkluderer filmer, animasjoner og interaktive oppgaver.

Det er ungdomsorganisasjonen til MA-Rusfri trafikk – MA-Ungdom – som har utviklet kurset i samarbeid med en prosjektgruppe med representanter for blant annet trafikkskoler og Vegdirektoratet.

Målet med undervisningsopplegget er blant annet å skape gode holdninger blant ungdom knyttet til rus i trafikken, samt å øke fokuset på rus i føreropplæringen.

– Vi har i mange år hatt et ønske om å kunne levere et hjelpemiddel til kjøreskoler om temaet rus og ungdom i trafikken, og det er vi nå i mål med. Dette noe vi er utrolig glade og stolte over, sier prosjektleder i MA-Ungdom, Line Langaas.

Kurset har også fått støtte fra Samferdselsdepartementet og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sto for den offisielle lanseringen onsdag formiddag.

Artikkeltags