KARMØY: Tirsdag møtte Avinor seks interessenter på Karmøy for å snakke om anbudskonkurransen for drift av flyplassen.

- I dag ble det avholdt en såkalt dialogkonferanse vedrørende tjenestekonsesjon for Haugesund lufthavn. Formålet var å møte potensielle tilbydere og svare på spørsmål knyttet til lufthavnen og utlysningen. Avinor holdt en presentasjon, og det kom mange spørsmål. Til sammen var seks ulike selskap til stede. Avinor hadde én til én-møter med flere av dem for å gi ytterligere informasjon, opplyser kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor.                                                              

Framdriften her har vært avgjørende for om Ryanair fortsatt skulle fly til Spania i 2018. Da noen brikker falt på plass, laget vi denne saken: Spania-rutene sikret neste år

Nå bekrefter også Odd Erik Salvesen i Haugesund Travel at de formelle avtalene er signert og mottatt fra Ryanair. Dette gjelder rutene til Alicante og Malaga. Salvesen skriver om dette på utiverden.no.

Når det gjelder driften av flyplassen, opplyser Avinor at det nå skal være en såkalt prekvalifisering av mulige tilbydere og dernest utlysning av anbudet, som etter planen skal skje 1. november.

Les også: Fikk nei fra Avinor