– Koster mer enn det smaker

MOT BOMPENGER: Leder i programkomiteen i Karmøy FrP, Einar Endresen, vil skåne bilistene for nærmere én milliard kroner i bompenger.

MOT BOMPENGER: Leder i programkomiteen i Karmøy FrP, Einar Endresen, vil skåne bilistene for nærmere én milliard kroner i bompenger. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Karmøy Frp vil arbeide for å skrinlegge omkjøringsvegen rundt Åkra. Det er klart etter at programkomiteen i partiet enstemmig har vedtatt sin innstilling til nytt valgprogram for perioden 2019–2023.

DEL

KARMØY: Programkomiteen består av leder Einar Endresen og medlemmene Kenneth Lodden og Bente Thorsen.

Spørsmålet om omkjøringsvegen kommer inn under kapittelet for samferdsel i lokalpartiets valgprogram. Det er bompengebelastningen på bilistene programkomiteen vil til livs.

LES OGSÅ: Stopper ikke planarbeidet på Fv. 47 (#ABO)

– Programkomiteen er opptatt av å løse trafikkproblemene på strekningen Veakrossen – Åkrehamn. Vi landet derimot på at kost/nytte-effekten av omkjøringsveien ikke innfris i dagens forslag.  Vi synes derfor at bilistene skal få slippe å betale nærmere en milliard kroner i bompenger for dette prosjektet, sier Einar Endresen i en kommentar.

I stedet for den kostbare omkjøringsvegen vil Karmøy FrP heller prioritere en riktig dimensjonert rundkjøring i Veakrossen og ny rundkjøring ved Opelkrysset i Åkrehamn sentrum, samt forlenge Engvegen til Tostemvegen på Åkra.

«Karmøy FrP ser at noen av vegprosjektene som er planlagt finansiert med bompenger på Karmøy, blir så dyre at de «koster mer enn de smaker». Slike prosjekter ønsker Karmøy FrP å redusere, slik at bompengebelastningen på bilistene blir mindre», heter det i programforslaget.

Programmet skal behandles endelig på lokallagets årsmøte 14. november 2018.

BLI MED I DEBATTEN:

Artikkeltags