18 trafikkulykker lokalt på Black Friday i fjor

VANSKELIG STED: Parkeringsplasser kan være trøblete fordi de er ganske overfylte på Black Friday.

VANSKELIG STED: Parkeringsplasser kan være trøblete fordi de er ganske overfylte på Black Friday. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Forsikringsselskapet Tryg har laget en oversikt over antall trafikkulykker som skjedde på Black Friday i fjor. Rogaland er fjerde verst i landet med 75.

DEL

HAUGESUND: Selskapets kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen har utarbeidet egen statistikk for kommunene Haugesund, Karmøy, Stord og Tysvær på vegne av Haugesunds Avis.

Den statistikken viser 18 trafikkuhell og -ulykker på den store handelsdagen i fjor i disse kommunene.

– Den store tilbudsdagen har i løpet av få år utviklet seg til en av de verste ulykkesdagene her i landet. Stressede bilister på vei til og fra butikker og kjøpesentre medfører økt risiko for bilulykker, skriver Brandeggen i en pressemelding.

I 10 av de 18 ulykkene som skjedde i disse fire lokale kommunene i fjor var personer i aldersgruppa 35-64 sjåfør av kjøretøyet. Fordelingen er ganske jevn mellom menn og kvinner.

Fire av ulykkene har skjedd i forbindelse med rygging, mens seks av dem er markert som eneulykke.

Eneulykker er vanligst

Brandeggen forklarer at ulykkesstatistikken nasjonalt toppes av ulykker med en bil alene, typisk at man har truffet en hindring og fått skade kun på sitt eget kjøretøy.

– Tendensen på Black Friday viser med all tydelighet at mange uhell og ulykker trolig skyldes stress. Folk har det travelt og skal gjerne rekke flere butikker i løpet av kort tid, noe som øker stressfaktoren. Dette bør en ha i bakhodet fredag, og heller forsøke å være aktsom og kjøre defensivt, spesielt inn og ut fra parkeringsplasser, sier Brandeggen.

Oslo topper statistikken blant fylkene med 127 ulykker. Deretter følger Hordaland (123), Akershus (110) og Rogaland (75).

Forsikringsselskapets råd er å la bilen stå på Black Friday, og hvis du må kjøre mener Brandeggen at da bør du unngå de store kjøpesentrene.

Tryg Forsikring påpeker at 408 av de totalt 1.364 bilulykkene som ble registrert på Black Friday i fjor kan ikke spores til fylke eller kommune.

Artikkeltags