Milliardsprekk for samferdselsprosjekt i Rogaland

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Prisen på de nye vei- og kollektivprosjektene på Nord-Jæren har på drøye tre måneder økt med nesten 5 milliarder kroner.

DEL

De nye kostnadsberegningene for kollektiv- og veisatsingen kalt Bypakke Nord-Jæren lå i november på 11,3 milliarder kroner. Drøye tre måneder senere har den økt med 4,7 milliarder, melder NRK.

– Nå ligner dette mer og mer på en Nigeria-svindel, men til motsetning for Nigeria-svindelen, så kjenner vi faktisk bakmennene, sier Christian Wedler, Frps gruppeleder i bystyret i Stavanger.

Det største prosjektet er bussveien som skal gå mellom Stavanger, Sola og Sandnes, som nå blir 2,8 milliarder kroner dyrere enn først antatt. Det er særlig kjøp av eiendom for å gi plass til veien, som har slått sprekker i kostnadsplanene.

– Det skal godt gjøres å forsvare overfor innbyggerne en så vanvittig økning, sier Mats Danielsen (Frp), medlem av samferdselsutvalget i Rogaland fylkeskommune.

Arbeidet med bussveien startet for snart ti år siden, og ferdigstillelsen er satt til 2023. Samferdselssjef i Rogaland, Gottfried Heinzerling, legger ikke skjul på at en økning på mer enn 20 prosent er alvorlig.

– Det er betydelig, så vi ser alvorlig på det. Vi kan ikke leve med det kostnadsnivået, sier han.

Artikkeltags