Åpnet ny fylkesveg til 40 millioner kroner

VED GAMLEVEIEN: Den nye fv. 6 ved Buamyr er lagt like ved den gamle. Bildet er tatt under utbyggingen av veistrekningen.

VED GAMLEVEIEN: Den nye fv. 6 ved Buamyr er lagt like ved den gamle. Bildet er tatt under utbyggingen av veistrekningen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen arrangerte fredag formiddag en offisiell markering for åpning av den nye fv. 6 mellom Buamyr og Grimstvedt i Sveio.

DEL

SVEIO: Prosjektet har kostet rundt 40 millioner kroner, og er finansiert av Haugalandspakken med 27 millioner kroner og Hordaland fylkeskommune med 12 millioner kroner.

– Entreprenør Risa AS har gjennomført arbeidet på en utmerket måte og uten alvorlige skader verken på mannskap, utstyr eller miljø, sier Bernt Herland, prosjektleder for Statens vegvesen, i en pressemelding.

Arbeidet ble ferdigstilt i fjor høst, etter at anleggsarbeidene startet våren 2016. Den nye veistrekningen er på 1.500 meter.

– Før utbedringen var vegstrekningen smal med store stigninger og dårlig med møteplasser. Med ny veg kommer bedre trafikktrygghet, bedre sikt og bedre framkomst for flere trafikantgrupper som vogntog og myke trafikanter, sier Herland.

Artikkeltags