Lokale elever til skandinavisk finale

VINNERLAGET: De realfagsglade deltakerne fra Fløgstad Skule i Sauda imponerte i finalerundene og kapret hele tre priser. De skal representere Haugalandet i den store finalen 1. desember.

VINNERLAGET: De realfagsglade deltakerne fra Fløgstad Skule i Sauda imponerte i finalerundene og kapret hele tre priser. De skal representere Haugalandet i den store finalen 1. desember. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

7.klassingene ved Fløgstad Skule i Sauda skal representere Haugalandet i finalen i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering FIRST LEGO League.

DEL

KARMØY: Flere hundre barn og unge har denne helgen vært samlet på Stangeland Ungdomsskole for å konkurrere i den regionale finalen for Haugalandet i FIRST LEGO League.

Hele ti lag møtte opp for å kjempe om utmerkelser innen forskning, markedsføring og teknologi, og en plass i den skandinaviske finalen den 1. desember i Equinors lokaler på Fornebu.

Representerer Haugalandet i finalen

De realfagsglade deltakerne på Space 365, fra Fløgstad Skule i Sauda imponerte i finalerundene etter å ha forberedt seg i flere uker. De kapret hele tre priser.

Laget består av hele 7. klassen ved Fløgstad Skule, som har forsket på astronauter og lukt.

– Space365 fra Fløgstad Skule har lagt ned en iherdig innsats både på skolen og fritiden for å løse et aktuelt problem. Det er nettopp denne egenskapen som skaper realfagstalenter, og samfunnet er helt avhengig disse kloke hodene for å løse dagens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter i en pressemelding.

Andre lokale lag som imponerte var Space Case fra Sagvåg Skole som ble tildelt robotprisen og teknologiprisen. Splash in Space fra Vikedal Skule vant kjerneverdiprisen.

Kunnskapens Norway Cup

FIRST LEGO League er i Skandinavia et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.

Formålet er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag.

– I FIRST LEGO League lager vi en arena der våre unge får erfare og lære mange av de ferdighetene som næringslivet etterspør: kreativitet, godt samarbeid og god kommunikasjonen relatert til innovative ferdigheter. Det vil si at de unge får arbeide med utfordringer som ingen voksne vet svarer på, sier Per-Arild Konradsen, stifter av FIRST Scandinavia i en pressemelding.

Equinor, Karmøy Kommune, Tekna, Bokn Kommune, Haugesund Kommune, Skudnes & Aakra Sparebank og Tysvær Kommune var lokale støttespillere for regionalefinalen på Haugalandet lørdag.

Artikkeltags