Gå til sidens hovedinnhold

Søket avsluttet uten funn

Artikkelen er over 5 år gammel

Torsdag ettermiddag gikk det et snøskred ved Sauda skisenter. Klokken 19.00 er søket avsluttet - uten funn.

SAUDA: Det var klokken 16.40 politiet meldte at det hadde gått et snøskred ved skisenteret i Svandalen.

Alt tilgjengelig personell ble sendt til stedet og redningspersonell ble fløyet inn fra Stavanger og Bergen. Ifølge politiet skal skredet ha vært rundt 50 ganger 50 meter og det skal ha gått i et brattheng.

Lenge var situasjonen uavklart, men klokken 19 melder politiet at søket er avsluttet uten funn.

- Det er ingen som er tatt av skredet. Nå pakker vi sammen og mannskapene er i ferd med å ta seg ut av området, sier operasjonsleder Trond Friberg i Sør-Vest politidistrikt til Haugesunds Avis.

Gjorde utslag

Det skal ha vært store snømasser i skredet. Det ble blant annet søkt med skredsøkere som også gjorde utslag. I innledningen var det usikkert om utslagene kom fra skredet, eller fra noen i nærheten. Men politiet fikk aldri meldinger om at noen var savnet.  

Vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) sier at skredområdet ligger litt utenfor løypene.

Torsdag kveld opplyser politiet at de har vært i kontakt med en mann som har forklart at han utløste skredet.

- Utløsningen skjedde i forbindelse med off-pist-kjøring, sier Friberg.

Operasjonslederen er fornøyd med hvordan situasjonen ble håndtert av etatene og frivillige som deltok.

- Her har samarbeidet fungert godt. Jeg vil nevne at vi fikk stor glede av det nye nødnettet. Vi er veldig godt fornøyd, sier Friberg.

- Folk utenfor løypene

For få dager siden ble daglig leder Lars Reidar Fosstveit på skisenteret intervjuet av Radio 102, og da fortalte han om utfordringer med folk som går utenfor det oppmerkede området på senteret.

 - Enkelte tar sjanser og vil oppsøke områder der vi mener det er rasfare. Fredag hadde vi seks vakter som passet på at folk ikke gikk utenfor oppmerket løype ved den øverste heisen, sa Fosstveit til 102.

HØR HELE INNSLAGET: Trosser rasfare i Sauda

I forrige uke var det vinterferie, og 11.000 besøkende var i senteret. Til lokalavisa Ryfylke fortalte Fosstveit tidligere i uka at det falt opp mot 90 centimeter nysnø i helgen som var.

På nettstedet varsom.no står det at skredvarselet for Røldal- og Sauda-området er på nivå 3 (av 5), men at det store problemet er fokksnø.

- Hovedskredproblemet i regionen er fokksnø fra de siste dagene. Men den har nå fått tid til å stabilisere seg, og det har kommet lite ny fokksnø siste døgn, så skredfaren blir vurdert til faregrad 2, skriver varsom.no om varselet for fredagen.

For torsdagen er derimot graden vurdert som 3.

TIPS OSSSMS: AVISÅ til 2005 Telefon: 52 72 22 22 tips@h-avis.no