HAUGESUND: I morgen kveld er det én uke siden han selv kjørte sønnen fra Våg i Tysvær og inn til byen, der han skulle ut med venner. Han satte ham av nord i Kirkegata, der det skulle være vorspiel. Klokka var da et sted mellom 19.00 og 20.00. Det var siste gang faren så ham.

– Han pleier å ringe om det er noe, eller han vil bli hentet. Men denne kvelden ga han aldri lyd fra seg, sier faren.

Politiets etterforskning har klarlagt at Mats etter vorspielet fulgte med vennene til byen, men han hadde glemt legitimasjon og kom ikke inn der de ville. Han ble plukket opp av en kamerat med bil og kjørt til en privat fest i et lokale i den gamle tønnefabrikken helt nordvest på Hasseløy, nesten ytterst på kaien. Der skulle en annen kamerat befinne seg, som Mats hadde noe uoppgjort med.

En politipatrulje var tilfeldigvis på stedet da Mats og kameraten ankom. Patruljen vekslet noen ord med 19-åringen og så at han var godt beruset.

Var inne på festen

Det var et titalls ungdommer til stede på festen, og politiet har konstatert gjennom avhør at også Mats var inne i lokalet etter at politiet hadde snakket med ham. Men han ble ikke lenge.

– Den aller siste observasjonen av den savnede forteller oss at Mats er på vei bort fra stedet – alene. Han blir sett av et vitne i Grannesgata, like bortenfor hjørnet av Westcon-bygget, sier seksjonsleder Torbjørn Nervik i politiet. Klokka er da mellom 01.30 og 02.00.

Mats Kristoffer Tysse Flygansvær har gått om lag 200 meter fra festlokalet i retning tilbake mot byen, men ingen har sett ham langs vegen videre.

 

Hadde ikke telefon med

Det er på det rene at han ikke hadde ikke telefon med seg.

– Han har mistet så mange telefoner, at jeg har bedt ham legge den fra seg før han går ut på byen, forteller faren. Han tror den lå igjen i Kirkegata, der vorspielet var, sammen med bankkortet.

– Der lå den ikke, men vi har fått kontroll på både telefon og kort, opplyser Nervik i politiet.

Han forteller at det er foretatt en lang rekke avhør av personer som har vært i kontakt med Mats Kristoffer Tysse Flygansvær denne fredagskvelden og ut i nattetimene.

– Hvert avhør gir oss nye opplysninger som nødvendiggjør ytterligere avhør, slik at vi fremdeles har en del etterforskningsarbeid å gjøre før vi har fullstendig oversikt over savnedes siste timer før han forsvant. Så langt er det likevel ingen ting av dette som gir oss noen holdepunkter for hvor han ble av etter observasjonen i Grannes-gata, sier Nervik.

I løpet av uken har hele øya vært gjennomsøkt, både i et krevende leteområde på land og i sjøen langs strandkanten rundt hele øya. Senest i går.

Selv om han var på vei bort fra kaien med den gamle tønnefabrikken, er det bare 30 meter til sjøen fra det stedet han sist ble sett. På vei mot brua, kan han også ha gått langs småbåthavna på østssiden av øya. Muligheten for at han kan ha falt i sjøen, er derfor til stede, innser også hans far, som fremdeles håper på et bedre utfall.