To amerikanske kvinner savnet ved Trolltunga

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble mandag morgen satt i gang leting etter to amerikanske kvinner i 20-årene som ikke hadde kommet tilbake fra tur til Trolltunga søndag. En patrulje fra Røde Kors fant raskt kvinnene i en nødbu på stedet.

DEL

ODDA: De to kvinnene, som er i starten av 20-årene, dro ut på en tidlig søndagstur, men var ifølge politiet ikke kledd for været. Det var natt til søndag kjølig og tåkete i området.

– Klokken 00.30 fikk vi en bekymringsmelding fra en person som hadde leid ut bolig til dem i området. De hadde ikke kommet tilbake, og bilen sto der fortsatt, sier operasjonsleder Lars Geitle i politiet til Bergensavisen (BA).

Kvinnene ble funnet ved 5-tiden mandag.

– Mannskapene fra Røde Kors Hjelpekorps fant de to kvinnene i en av nødbuene som er satt opp langs stien. De er våte og kalde, men ellers ok, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Kvinnene får bistand til å ta seg ned fra fjellet.

– Røde Kors har i tillegg fått kontakt med et par personer til som hadde søkt ly i et telt, og ikke syntes været var noe kjekt lenger. Så nå er de et lite følge på vei nedover, sier operasjonslederen til BA.

Artikkeltags