Ommund (22) er savnet i Frankrike: – Dette er en frustrerende situasjon

UiB-studenten Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær er savnet i Frankrike

UiB-studenten Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær er savnet i Frankrike Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

UiB-sudenten fra Tysvær er fortsatt savnet. Nå leter faren etter sønnen i Frankrike.

DEL

– Familien har det forferdelig tøft. Dette er en vanskelig situasjon, og vi forstår ikke noe av den, sier familiens talsmann, Ove Eikje onsdag morgen.

I slutten av august dro Ommund på utveksling til Avignon, sørøst i Frankrike. Siden begynnelsen av september har ikke noen hørt han.

– Det ble da sendt en melding via snapchat hvor han viste frem hybelen sin, forteller onkelen.

Av elektroniske spor, er det kommet frem at han tok ut to pengebeløp i begynnelsen av september. Et beløp familien antar var ment som depositum, og et mindre beløp i en butikk.

Kjente ikke til saken

Fredag formiddag meldte Ommunds familie ham savnet hos politiet i Haugesund. Søndag reiste faren ned for å lete etter sønnen.

– Det har vært dårlig koordinering mellom Norge og Frankrike. Da faren til Ommund kom ned, kjente ikke det lokale politiet til saken, forteller familiens talsmann.

Det er Kripos som er bindeleddet mellom norsk og fransk politi.

Eikje forteller at familien i utgangspunktet ikke visste adressen til Ommund, men at faren har fått tak i hans franske mentor som kjente gatenavnet.

– Men vi vet ikke hvilket husnummer. Nå jobbes det for å finne ut hvem han har leid hos, sier talsmannen, som forteller at det er en rekke språkbarrierer som gjør samarbeidet med lokalt politi vanskelig.

Saken fortsetter under bildet.

UiB-studenten Ommune Eikje (22) fra trysvær er savnet i Frankrike

UiB-studenten Ommune Eikje (22) fra trysvær er savnet i Frankrike Foto:

– Frustrerende situasjon

Onkelen beskriver Ommund som en hyggelig gutt med godt humør.

– Jeg var faktisk sammen med Ommund på et slektstreff dagen før han skulle reise til Frankrike, og han gledet seg til å være der dette semesteret for å studere, forteller han.

Siden Ommunds familie meldte ham savnet fredag, har det ikke skjedd mye utvikling i saken.

– Dette er en frustrerende situasjon, sier Eikje.

Han legger til at familien ønsker ro og forståelse i denne perioden.

Kripos bistår

Ida Dahl Nilssen, presseansvarlig i Kripos, forteller at det er fransk politi som håndterer saken, men at Kripos bistår i informasjonsflyten mellom Norge og Frankrike.

– Vi er kontaktpunkt i hendelser som berører norske borgere eller interesser i utlandet. Vår rolle er å få informasjonen til å flyte. Som i denne saken, dersom fransk politi trenger info går dette gjennom oss, forklarer hun.

Nilssen henviser til fransk politi for informasjon om utvikling i saken. BA har ikke lykkes å få kommentar fra fransk politi.

Også Utenriksdepartementet (UD) holdes informert om saken. Pressetalsperson i UD, Ane Lunde, opplyser på generell basis at de bistår pårørende dersom de ber om hjelp.

– Vi vil kunne bistå med praktiske ting, som å formidle kontakt med norske myndigheter i utlandet, forklarer Lunde.

Har du informasjon om denne saken? Kontakt politiet på 02800.

Artikkeltags